Τα πάνω – κάτω φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

0
8

 

Σαρωτικές αλλαγές θα επιφέρει στο ασφαλιστικό το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής.

Στις 9:30 το πρωί  θα συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων, για να ορίσει  το μεσημέρι – πιθανότατα στις 14:00- την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων για την επεξεργασία του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου.

Το πολυνομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη το μεσημέρι και την Παρασκευή,  για να ψηφιστεί πριν από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τον  πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αυτή τη φορά οι δανειστές δεν έβαλαν «deadline» για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο 35% για τα υψηλότερα. Επίσης, την εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και θέτουν σε εφαρμογή τα γενικά όρια ηλικίας που είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και το 67ο έτος με 15 ή περισσότερα χρόνια ασφάλισης.

Οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου και περιλαμβάνουν και τις διατάξεις για την αναλογική καταβολή του κρατικού-εγγυημένου μέρους των αποδοχών από το Δημόσιο.

Στα φορολογικά μέτρα καθορίζεται ρήτρα ότι η ρύθμιση των οφειλών θα γίνεται ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και όχι υποχρεωτικά σε 100 δόσεις.

Με άλλη διάταξη αυξάνονται στο 50% τα πρόστιμα για την μη απόδοση των παρακρατούμενων φόρων (ΦΜΥ και ΦΠΑ) ενώ προβλέπονται περισσότερο αυστηρές ποινικές κυρώσεις για τους οφειλέτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here