Σταϊνμάγερ: Να τηρηθούν οι δημοκρατικοί κανόνες στην Τουρκία

0
7

 

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Die Welt ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ σημείωσε αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκίας πως «είναι εντυπωσιακή η ενιαία αντίδραση των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο τουρκικό κοινοβούλιο, τα οποία υποστήριξαν άμεσα τις δημοκρατικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής. Αυτό το μήνυμα προκύπτει και από τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις πολλών Τούρκων «οι οποίοι αντιμετώπισαν άφοβα τα τεθωρακισμένα», δήλωσε

Ο Σταϊνμάγερ κάλεσε όλες τις πλευρές να θέσουν τέρμα στη βία: «Τώρα προέχει να σταματήσει το αιματοκύλισμα και να επανέλθει η ηρεμία στη χώρα επιδεικνύοντας παράλληλα σεβασμό στους κανόνες του κράτος δικαίου και της δημοκρατίας». Στην Τουρκία θα πρέπει τώρα να επανέλθει η τάξη και η σταθερότητα. Ολόκληρη η περιοχή εξαρτάται από την «σταθερότητα και την δημοκρατία στην Τουρκία».

Και επεσήμανε: «Ελπίζουμε ότι η εποχή των στρατιωτικών πραξικοπημάτων αποτελεί επιτέλους παρελθόν και ότι οι πολίτες θα αποφασίζουν ελεύθερα και δημοκρατικά για το μέλλον της χώρας τους», τονίζοντας ωστόσο ότι αναμένει μεν νομικές συνέπειες για τους υποκινητές του πραξικοπήματος, αλλά όπως «η γερμανική κυβέρνηση επανειλημμένα έχει τονίσει, δίνει μεγάλη σημασία στην τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου και αυτό ισχύει και τώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here