Τείχος στα σύνορα της με τη Συρία «κατασκευάζει η Τουρκία»

0
10

 

Την κατασκευή τείχους κατά μήκος τμήματος των τουρκο-συριακών συνόρων όπου κυριαρχεί το Ισλαμικό Κράτος έχουν αρχίσει οι τουρκικές Αρχές, όπως μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σύμφωνα με το Dogan, το τείχος θα έχει μήκος 82 χιλιομέτρων και ύψος τεσσάρων μέτρων, καλύπτοντας τη μεθόριο στις τουρκικές επαρχίες Κιλίς και Γκαζιαντέπ.

Το πρακτορείο μετέδωσε βίντεο όπου εικονίζεται η τοποθέτηση μπλοκ από τσιμέντο κατά μήκος των συνόρων. Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωσε από την πλευρά της Άγκυρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ρωσία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Τουρκία ότι είναι ο κύριος αποδέκτης το πετρελαίου που εξάγουν λαθραία οι τζιχαντιστές, και το οποίο αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων για το ISIS.

Το τελευταίο διάστημα, με τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, οι τουρκικές Αρχές έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους κατά μήκος των συνόρων, όχι μόνο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων αλλά και για να σφραγιστούν τα συνοριακά περάσματα μέσω των οποίων πιστεύεται ότι φτάνουν στη Συρία πολλοί Ευρωπαίοι υποστηρικτές του ISIS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here