Τέλλογλου: Μια ομάδα και ένα εκδοτικό συγκρότημα έχουν υιοθετήσει Τζιτζικώστα

0
8

Με τη φράση «τουλάχιστον ένα εκδοτικό συγκρότημα αλλά και μια ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης μοιάζει να έχουν υιοθετήσει τον Τζιτζικώστα»,  ο Τάσος Τέλλογλου βάζει ΄φωτιά στα τόπια΄της ΝΔ, καθώς ονοματίζει πρόσωπα και πράγματα που μέχρι τώρα απλώς υπονοούντο…

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο περιφερειάρχης κάνει σαφώς πιο ακριβή καμπάνια από τους συνυποψηφίους του και προσθέτει ότι η οικογένειά του δεν έχει χρήματα για πέταμα. «Έχω γνωρίσει τον κ. Τζιτζικώστα και την οικογένειά του όταν δεν είχε μπει στην πολιτική. Είναι άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά και ασφαλώς δεν έχουν χρήματα για πέταμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο protagon.gr.

«Κάποιοι δίνουν χρήματα σε αυτόν και στους άλλους υποψήφιους της ΝΔ. Αυτό δεν είναι κακό. Απεναντίας είναι καλύτερο από το να παίρνει το κόμμα τα χρήματα αποκλειστικά από το κράτος. Αλλά δικαιούμαστε να μάθουμε ποιοι είναι οι χρηματοδότες τόσο του κ. Τζιτζικώστα όσο και των συνυποψηφίων του Γεωργιάδη, Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και διεκδίκησης μιας νέας αρχής για ένα κόμμα που έχει απλήρωτους τους υπαλλήλους του αλλά και τις δαπάνες συντήρησης φαραωνικών γραφείων, η πλήρης διαφάνεια των οικονομικών είναι ελάχιστη προϋπόθεση. Τουλάχιστον για όσους δεν τρώνε σανό…».

«Οι ιδιώτες κάνουν φανερές ή κρυφές δωρεές προς τα κόμματα», προσθέτει. «Και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Και το 2009, στην αναμέτρηση Αντώνη Σαμαρά – Ντόρας Μπακογιάννη, ιδιώτες έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρεθούν οι  800.000 ευρώ και να οργανωθεί μια αξιοπρεπής ηλεκτρονική ψηφοφορία».

Και πάει ακόμη πιο πίσω, όταν το 1997 εξελέγη αρχηγός της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής. «Ο συγχωρεμένος Γιάννης Βαρθολομαίος έλεγε τότε ότι κόβονταν τα τηλέφωνα της Ρηγίλλης, επειδή ήταν απλήρωτα. Πώς ξελάσπωσε τότε τη ΝΔ; Μα, με χορηγίες από εφοπλιστές, εργολάβους και, φυσικά, όπως αποκαλύφθηκε, από κονδύλια της Siemens. Έτσι δεν έγινε και με το ΠΑΣΟΚ»;

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here