Τέλος εποχής για το Penthouse

0
10

 

Μετά το Playboy που σταμάτησε τα γυμνά εξώφυλλα, ακολουθεί το «ρετιρέ» των γυμνών περιοδικών! Το αμερικάνικο περιοδικό Penthouse ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσής του, καθώς το ίντερνετ έχει διευκολύνει την δωρεάν πρόσβαση σε σελίδες ακατάλληλου περιεχομένου.

Τελευταίο στην σειρά των κλασικών ερωτικών περιοδικών που κλείνουν είναι το Penthouse, το οποίο ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσης, 51 χρόνια μετά το πρώτο του τεύχος.

Το Penthouse ίδρυσε ο Μπομπ Γκουτσιόνε (Bob Guccione) το 1965. Συνδύαζε άρθρα επικαιρότητας και lifestyle με ερωτικές φωτογραφίσεις μοντέλων, οι οποίες στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 εξελίχθηκαν σε πορνογραφικές. Αν και ο Γκουτσιόνε είναι Αμερικανός, η ίδρυση και πρώτη έκδοση του περιοδικού έγινε στην Αγγλία, σύντομα όμως άρχισε να πωλείται και στις Η.Π.Α. Στο απόγειο της επιτυχίας του ο Γκουτσιόνε εθεωρείτο ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις Η.Π.Α.

Στις 12 Αυγούστου του 2003 η ιδιοκτήτρια εταιρεία του περιοδικού General Media, κήρυξε πτώχευση. Μέχρι και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους το περιοδικό βρισκόταν στα ράφια χάρη σε συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους πιστωτές. Στις 4 Οκτωβρίου του 2004 η General Media επανήλθε από την χρεωκοπία και μετονομάστηκε σε Penthouse Media Group. Από τότε η επιχείρηση πηγαίνει από χέρι σε χέρι.

Η εταιρία που το διαχειρίζεται, σήμερα, υποστήριξε στην ανακοίνωσή της ότι το περιοδικό δεν κλείνει οριστικά, καθώς κάποια στιγμή στο μέλλον θα επανέλθει διαδικτυακά. Μέχρι τότε θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, στην οποία η εταιρία θα προσπαθήσει να αναδιοργανωθεί, κλείνοντας τα γραφεία στη Νέα Υόρκη και μετακομίζοντας στο Λος Άντζελες, όπου βρίσκεται και μητρική εταιρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here