Τέλος ο διάλογος για τους επιστημονικούς φορείς

0
6

 

«Μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου, δεν υφίσταται λόγος να συνεχίσουμε το διάλογο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας, σχετικά με το ασφαλιστικό.

Οι φορείς, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Τρίτη νέα σύσκεψη στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τονίζουν:

«Αναμένουμε τα στοιχεία για να τα ελέγξουμε. Αφού τα μελετήσουμε και μόνο τότε θα επανέλθουμε στον διάλογο με τις προτάσεις μας. Οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουμε για ακόμη μια φόρα την αντίθεσή μας στο προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την κοινωνική ασφάλιση».

«Ζητούμε την απόσυρσή του και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Οι επιστημονικοί φορείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει», καταλήγουν.

Αντιδρούν για το ασφαλιστικό και οι δικηγόροι

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι οι οποίοι έχουν αποφασίσει συνέχιση της πανελλαδικής αποχής από τα καθήκοντά τους μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για το προωθούμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Εντωμεταξύ με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της προσεχούς Πέμπτης επισημαίνοντας ότι «ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here