Τέλος το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ

0
11
ËÁÑÉÓÁ-ÁÐÏÓÕÑÓÇ ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÙÍ.(EUROKINISSI-ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÍÔÆÉÁÑÇÓ)

 

  Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου τελειώνει και επίσημα το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων χωρίς κανένας να γνωρίζει με βεβαιότητα να πει αν δεκάδες χιλιάδες χαρτιά της απόσυρσης θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το όφελος της απόσυρσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καινούρια αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Από την συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά τα «χαρτιά» της απόσυρσης είναι άχρηστα αν δεν δοθεί κάποια παράταση της χρήσης τους από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι καταναλωτές λοιπόν για να είναι σίγουροι πως μπορούν να ωφεληθούν από την απόσυρση του παλαιού τους αυτοκινήτου στην απόκτηση κάποιου καινούριου καλό θα ήταν να έχουν παραγγείλει το νέο τους αυτοκίνητο πριν το τέλος της χρονιάς ώστε να προλάβουν.

Σε διαφορετική περίπτωση οι καταναλωτές θα είναι δεσμευμένοι ως προς τις επιλογές απόκτησης κάποιου νέου ΙΧ καθώς θα μπορούν να επιλέξουν μόνο κάποιο μοντέλο από τα ήδη εκτελωνισμένα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, στα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί το όφελος της απόσυρσης.

Ακούγεται πάντως ότι θα δοθεί παράταση της χρήσης του οφέλους της απόσυρσης για χρονικό διάστημα 3 μηνών αλλά σε αυτή την περίπτωση θα «επιδοτούνται» τα μικρά και φθηνά αυτοκίνητα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here