Τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες στο νομό Καρδίτσας

0
15

 

 Μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις του προηγούμενου μήνα, καλλιέργειες στο νομό Καρδίτσας «χτυπήθηκαν» από χαλάζι, προκαλώντας απόγνωση στους αγρότες.

Ζημιές σημειώθηκαν στους δήμους Μουζακίου, Σοφάδων και Καρδίτσας, σε καλλιέργειες βαμβακιού, καπνού, καλαμποκιού, βιομηχανικής τομάτας, πιπεριάς και αμπελιών. Οι αγρότες κάνουν λόγο για σφοδρή χαλαζόπτωση, χαρακτηρίζοντας ολοκληρωτική την καταστροφή στις καλλιέργειές τους.

Στο δήμο Μουζακίου περίπου 25.000 στρέμματα υπέστησαν ζημιές, στο δήμο Καρδίτσας «χτυπήθηκαν» οι καλλιέργειες των περιοχών Μητρόπολης, Μοσχάτου, Καλλιφωνίου, Πτελοπούλας, Ζαϊμίου και Μέλισσας, ενώ στο δήμο Σοφάδων περισσότερα από 10.000 στρέμματα βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η χαλαζόπτωση έπληξε περισσότερο το Μελισσοχώρι, το Δασοχώρι και την Άμπελο. Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των περιοχών, οι οποίοι έχουν κινήσει τη διαδικασία αναγγελίας των ζημιών στον ΕΛΓΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here