Νίκος Βούτσης: Τέρμα από την αριστερά το σταριλίκι

0
5

Για λάθη τακτικής και εκτιμήσεων από την κυβέρνηση Τσίπρα έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης,  ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων» παραδέχτηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ωστόσο  ότι «υπήρξε ταυτόχρονα μια κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας, η οποία παρακολούθησε όλο αυτό το εγχείρημα και το παρακολουθεί και τώρα και με αυτήν την έννοια αυτή είναι η εγγύηση, δηλαδή η διάθεσή μας και η ειλικρίνεια με την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε επί της ουσίας και λάθη και προβλήματα και ταυτόχρονα εγγυόμαστε ότι είμαστε μια πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει ακόμη καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη έκανε λόγο για «διάσπαση φίλων και συντρόφων», ωστόσο εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι να επανασυσπειρώσουμε το χώρο της νεολαίας, των φτωχοποιημένων νέων στρωμάτων, τους μεσαίους που υπέστησαν απομείωση εισοδημάτων ή αυτούς που έχουν μια αρνητική προσδοκία, από τον χώρο της αγροτιάς, τους συνταξιούχους», σημείωσε.

Όσον αφορά τον Αλέξη Μητρόπουλο εξήγησε πως δεν γνωρίζει αν θα είναι το όνομά του στις λίστες του κόμματος, εκφράζοντας ωστόσο την ενόχλησή του για τη στάση που κράτησε του τελευταίους επτά μήνες:
«Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης επί επτά μήνες καθημερινά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αποστασιοποιούνταν μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνησης αυτής της κυβέρνησης».

Τόνισε τέλος πως «το δίδαγμα είναι «τέρμα από την αριστερά το σταριλίκι»» και πρόσθεσε: «Oι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες μέσα σε ένα κόμμα και σε ένα χώρο της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της κινηματικής αντίληψης, της ανιδιοτέλειας δεν κάνουν καθόλου καλό και έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχεις περισσότερους προέδρους ή εν δυνάμει προέδρους ή κατά φαντασίαν προέδρους μέσα σε έναν χώρο απ΄αυτούς που μπορείς να συντηρήσεις ως χώρος. Αυτά είναι διδάγματα που ιδιαίτερα για τον χώρο της Αριστεράς είναι επώδυνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here