Τέσσερις μήνες φυλακή γιατί σκότωσε καμήλα

0
2

 

Ένας ισραηλινός στρατιώτης, μέλος μιας ειδικής μονάδας των ενόπλων δυνάμεων, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών επειδή πυροβόλησε και σκότωσε μια καμήλα.

Το στρατοδικείο καταδίκασε τον στρατιώτη που διέπραξε την ανάρμοστη αυτή πράξη «σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών», ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ένας συνάδελφός του ο οποίος βιντεοσκόπησε το «κατόρθωμα» του φίλου του και ακούγεται να γελάει στο βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο μηνών. Και οι δύο υποβιβάστηκαν σε απλούς οπλίτες.

Στο βίντεο, που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, φαίνονται οι δύο άνδρες να κυκλοφορούν με το αυτοκίνητο του πρώτου σε έναν ερημικό δρόμο. Τη στιγμή που περνούν δίπλα από μια καμήλα, ο ένας τους πυροβολεί το ζώο και το σκοτώνει.

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν αγανάκτηση στο Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός αποκηρύσσει τον βασανισμό των ζώων και, στην περίπτωση αυτή, το συγκεκριμένο επεισόδιο θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρό δεδομένου ότι χρησιμοποιήθηκαν στρατιωτικά υλικά» για να θανατωθεί η καμήλα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here