Τετραήμερη επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί ο Πάπας Φραγκίσκος

0
3
HAVANA, CUBA - SEPTEMBER 19: Pope Francis (L) nad Cuban President Raul Castro wlak durinh the Pope's arrival to Jose Marti International Airport on September 19, 2015 in Havana, Cuba. Pope Francis is on a three days visit to the island where he will be traveling to Holguin, Santiago de Cuba al El Cobre, the visit includes a meeting with Cuban President Raul Castro and a Mass at Revolutiion Square. (Photo by Ernesto Mastrascusa/LatinContent/Getty Images)

Τετραήμερη επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί από σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο ηγέτης της Κούβας Ραούλ Κάστρο, ευχαριστώντας τον για την συνδρομή του στη διπλωματική προσέγγιση με τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα καταδίκασε το αμερικανικό εμπάργκο και την κατοχή της βάσης του Γκουαντάναμο από τις ΗΠΑ.

Ο πάπας Φραγκίσκος από την πλευρά του ζήτησε από τον κουβανό ηγέτη τα «μέσα» ώστε η Εκκλησία να επιτελεί το έργο της σε συνθήκες ελευθερίας στην Κούβα, ενώ κάλεσε την Ουάσινγκτον και την Αβάνα να προσσεγγίσουν η μία την άλλη.

Βαπτισμένος καθολικός, όπως και ο αδελφός του Φιντέλ, ο Ραούλ Κάστρο έχει λάβει ιησουιτική εκπαίδευση. Πριν από μήνες,  είπε στον Ποντίφηκα ότι ίσως να αρχίσει να προσεύχεται και πάλι, επιστρέφοντας στην Εκκλησία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here