«Θα διαψευστούν εκείνοι που θέλουν να υπάρχει δημιουργική ασάφεια»

0
9

 

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος για την πορεία των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Αναφορικά με τις συζητήσεις για το ασφαλιστικό και ερωτηθείς αν θα ξαναζήσουμε τη διαπραγμάτευση του 2015, τη δημιουργική ασάφεια και την ανακυκλούμενη αισιοδοξία που δεν θα επιβεβαιώνεται, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε, μιλώντας στον realfm 97.8:

«Ακόμη μια φορά, θα διαψευστούν εκείνοι που θέλουν να υπάρχει δημιουργική ασάφεια. Είμαστε απόλυτα σαφείς πλέον. Κάθε πρόταση που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι μετρημένη, με αριθμούς. Ο σκοπός μας δεν είναι “να καλύψουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί”, αλλά να υπάρξει μια λύση που από τη μία πλευρά θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, από την άλλη προτεραιότητα μας είναι να μη μειωθεί καμία κύρια σύνταξη».

«Εντός των επόμενων ημερών», πρόσθεσε, «θα υπάρχει λύση και λύση στην κατεύθυνση που η κυβέρνηση έχει ορίσει, δηλαδή να υπάρχει μια επιβάρυνση όσον αφορά την εργοδοτική εισφορά και μία μικρότερη επιβάρυνση όσον αφορά τους εργαζομένους».

Kληθείς να σχολιάσει το θέμα των διορισμών συγγενών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ που απασχολούν την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ανέφερε:

«Αν διορισμούς θεωρούν τους μετακλητούς υπαλλήλους, οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν είναι διορισμένοι. Είναι υπάλληλοι που βοηθούν στην εκτέλεση του κυβερνητικού έργου όσο παραμένει ο υπουργός, αυτός ο οποίος τους κάλεσε ως μετακλητούς. Είναι υπάλληλοι που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε παραμένουν στο Δημόσιο, ούτε έχουν τα προνόμια που είχαν παλαιότεροι μετακλητοί που κατά συρροή διορίζονταν στη Βουλή», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Είμαι 23 χρόνια βουλευτής. Εκλέγομαι από τοι 1993. Δεν έχω διορίσει ούτε έναν στη Βουλή. Εκείνοι, οι οποίοι διόρισαν κατά χιλιάδες δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν για τους μετακλητούς που δεν είναι διορισμένοι υπάλληλοι, αλλά προσωρινοί υπάλληλοι και από αύριο δεν θα έχουν δουλειά».

Ο ΥΕΘΑ αναφερόμενος στην τελετή μεταφοράς από την Κύπρο στην Αθήνα των λειψάνων έξι Ελλήνων στρατιωτικών, πεσόντων και αγνοουμένων στη Μεγαλόνησο, έκανε λόγο για «μια πολύ σημαντική μέρα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και για τους υπόλοιπους 72 ακόμα αγνοούμενους Ελλαδίτες που “έπεσαν” στην Κύπρο και μέχρι τώρα τα μέσα που διέθετε η Πολιτεία δεν είχαν αναγνωριστεί», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here