Θα φορολογούνται και τα… ρομπότ ως ηλεκτρονικά πρόσωπα;

 

Σχέδιο ψηφίσματος κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε τα ρομπότ να θεωρηθούν «ηλεκτρονικά πρόσωπα» και να αποκτήσουν εργασιακά δικαιώματα! Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αν συμβεί αυτό, οι ιδιοκτήτες-εργοδότες των ρομποτικών εργατών θα πρέπει να πληρώνουν και ασφαλιστικές εισφορές γι’ αυτά.

Το προτεινόμενο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «τουλάχιστον στα πιο εξελιγμένα αυτόνομα ρομπότ θα πρέπει να δοθεί η ιδιότητα των ηλεκτρονικών προσώπων με συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Τα ρομπότ απασχολούνται σε ολοένα μεγαλύτερο βαθμό στα εργοστάσια και πέρα από αυτά, αντικαθιστώντας όλο και περισσότερους εργαζομένους του δευτερογενούς (βιομηχανίες) και -σταδιακά- του τριτογενούς τομέα (υπηρεσίες).

Το σχέδιο ψηφίσματος από την επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ζητεί να τεθούν σε νέα βάση όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ρομπότ, από τη νομική υπόστασή τους έως τη φορολόγησή τους. Όμως οι Γερμανοί βιομήχανοι ήδη δήλωσαν ότι κάτι τέτοιο είναι πρόωρο καθώς το ζήτημα είναι περίπλοκο και είπαν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε 50 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*