Θα πάρει ο Τσίπρας φορολογικά μέτρα πολλών δισ; Mην περιμένουμε συμφωνία

0
3

Θα το πω όσο πιο απλά μπορώ: παρά την αισιοδοξία που εκπέμπει η κυβέρνηση από την Τετάρτη για επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές, εγώ είμαι ιδιαίτερα απαισιόδοξος.
Το θετικό κλίμα άρχισε να διαμορφώνεται από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε εγγράφως στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ότι αποδέχεται την αξιολόγηση από τους «θεσμούς» και μπήκε στη συζήτηση για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Έτσι βγήκαμε από το έλος. Για να δούμε ξέφωτο, όμως, χρειάζονται πολλά περισσότερα -που δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι πρόκειται να αποδεχθεί ο πρωθυπουργός.

Εξηγούμαι: Αν μιλήσετε με κάποιον από το ΔΝΤ θα σας απαντήσει ότι δεν είναι προτεραιότητά τους οι μειώσεις συντάξεων και η απελευθέρωση απολύσεων, αλλά το τι θα γίνει με τη «μαύρη» τρύπα, την οποία εκτιμούν στα 5 δισ ευρώ. Με δυο λόγια θα σας εξηγήσει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει αμέσως φορολογικά μέτρα πολλών δισ ευρώ

Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός;
Αποκλείεται. Και, ταυτόχρονα, να αποσύρει τη δέσμευσή του για την απόδοση 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν λιγότερα από 700 ευρώ, αλλά και για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού μέχρι τα 751 ευρώ;

Γι αυτό σας λέω: Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι, όχι μόνο για το Eurogroup της Δευτέρας, αλλά και γενικότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here