Βαρουφάκης: Θα υπάρξει συμφωνία και θα πληρωθεί το ΔΝΤ

0
4

Η Αθήνα θα πληρώσει κανονικά το ΔΝΤ τον Ιούνιο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο CNN, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

«Θα καταβάλουμε τη δόση, επειδή δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έως τότε θα έχουμε μια συμφωνία με τους θεσμούς, τους εταίρους μας στην Ευρώπη και το ΔΝΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως «όλοι γνωρίζουν -οι φίλοι μας, οι εταίροι μας και οι θεσμοί- ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να καταβάλει μεγάλες δόσεις στο ΔΝΤ χωρίς συμφωνία» .

Κάλεσε τους θεσμούς και κυρίως το ΔΝΤ να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να έρθουν σε συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς όπως είπε «ήρθε η ώρα».

«Έχουμε τηρήσει εδώ και τέσσερις μήνες τις υποχρεώσεις μας προς τους πιστωτές μας εξαντλώντας κάθε απόθεμα ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό για πάντα και οι πιστωτές το ξέρουν αυτό. Άρα ήρθε η ώρα να έρθουν στο τραπέζι και να μας συναντήσουν όχι στα μισά του δρόμου αλλά στο 1/3 του δρόμου», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here