Θέατρο σκιών περί ασύλου

2
33

Σε μια νύχτα -ύστερα από 20ετή επώαση μέσα στην πολιτική αβουλησία- το ακαδημαϊκό άσυλο μετονομάστηκε σε κοινωνικό καταφύγιο. Ανεξαρτήτως της θέσης που παίρνει ο καθένας για τέτοιες «σιωπηρές» διαδικασίες αλλαγής των όρων και του περιεχομένου τους, δεν νομίζω ότι τιμάει μια Δημοκρατία και ένα πολιτικό σύστημα να μην μπορούν επί 37 μεταπολιτευτικά χρόνια να συμφωνήσουν «τι είναι τι;»

Και το παράλογο συνεχίζεται.

Ο Πρύτανης, αν και έχει παραβιαστεί το πανεπιστημιακό άσυλο (στο όνομα του κοινωνικού καταφυγίου) ζητάει από τη δημόσια δύναμη να «παραβιάσει το άσυλο (;) για να ξαναπάρει το πανεπιστήμιο το άσυλο (;) στα χέρια του».

Μετά από συνεννοήσεις και, ευτυχώς, χωρίς βία οι μετανάστες μετεγκαθίστανται και το άσυλο (;) «απελευθερώνεται» (από ποιους άραγε; Και υπέρ ποιών;)

Η κυβέρνηση επιχαίρει [που παραβιάστηκε ή που απεκατεστάθη το άσυλο (;)].

Η Αριστερά επιχαίρει [που παραβιάστηκε το άσυλο από δυστυχείς ή που δόθηκε άδεια εισόδου της Αστυνομίας από τον Πρύτανη στο άσυλο(;);]

Οι αριστεριστές κατηγορούν τον Πρύτανη ότι έδωσε εντολή παραβίασης του ασύλου (;).

Οι δικαστικές αρχές κατηγορούν τον Πρύτανη γιατί άργησε να δώσει εντολή στη Δημόσια Δύναμη.

Τα αριστερά κόμματα καταγγέλλουν όσους κυνηγούν τον Πρύτανη και προβλέπουν  καταλήψεις του ασύλου (;)

Και το πραγματικό άσυλο κάθεται απορημένο και τους κοιτάει όλους κι αναρωτιέται:

«Για μένα μιλάνε; Ή μήπως βλέπω θέατρο σκιών;»

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΡΟΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!
  ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΑΝΑΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!
  ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΡΕΠΩΣ, ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ;
  ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΝΑΙ! ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΙΝΥΓΗΤΟ, ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΗΤΑΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ!
  ΤΩΡΑ ΤΙ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ….
  ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ, ΜΕ ΛΥΠΗ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΡΙΩΣΟΥΝ!!!!!
  ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ…… ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΗ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΚΟΛΥΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!!!!
  ΜΕ ΤΙΜΗ Γ.Σ.

 2. Για πιο άσυλο μιλάμε;
  Άσυλο ανιάτων;
  Άσυλο οικογενειακής στέγης;
  Άσυλο φορολογικής ασυδοσίας;
  Άσυλο πολιτικού;
  Άσυλο πανεπιστημιακό;
  Αξιότιμε κ. καθηγητά νομίζω πως μέσ’ τη σύγχυση και τον αχταρμά, έχει πειραχθεί το άσυλο του ψυχισμού μας κι αλοίμονο!!! Φοβάμαι πως θα τα πάρει φόρα και καθώς τρέχουμε με λυμένα τα φρένα στην κατηφόρα, ας περιμένουμε τους εαυτούς μας στο βάθος τέρμα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here