Θεοδωράκης: Έγκλημα η ψήφιση του εκλογικού νόμου Τσίπρα

0
3

 

 Το Ποτάμι δεν θα συνυπογράψει «το σύμφωνο ακυβερνησίας» που προτείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθάρισε για τον εκλογικό νόμο ο επικεφαλής του κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης και κάλεσε και το ΠΑΣΟΚ να μην στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης, ενώ κατέθεσε αναλυτικά την πρόταση του για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μεταρρυθμιστικού φορέα.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης έκανε έκκληση στα άλλα κόμματα να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και ταυτόχρονα κάλεσε τη Ν.Δ. να αποδεχθεί την πρόταση του κινήματος για αναλογικό μπόνους αλλά και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μη στηρίξει την πρόταση Τσίπρα.

«Αν πάμε σε απλή αναλογική, όπως πήγαμε με το νόμο Τσοχατζόπουλου το 1989, ύστερα από λίγο θα πάμε σε σούπερ ενισχυμένη, λόγω της πολιτικής αστάθειας που θα έχει μεσολαβήσει» εκτίμησε.

Αναλυτικά αναφέρθηκε και στην πρόταση του Ποταμιού για τη δημιουργία ενός νέους πολιτικού μεταρρυθμιστικού φορέα τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε ούτε δεξιά – ούτε αριστερά».
Η πρόταση προβλέπει μεταξύ άλλων:

Ανοιχτή εκλογή αρχηγού με κάλπες σε όλη την Ελλάδα στην οποία πρέπει να πάρουν μέρος τουλάχιστον 200.000 άνθρωπο. Αυτό είναι το στοίχημα μας.
Ο κάθε υποψήφιος να παρουσιάσει στους πολίτες τις θέσεις του για τις μεγάλες αλλαγές.

Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό που θα εκλεγεί ανέφερε ότι αυτός θα οδηγήσει άμεσα την προοδευτική παράταξη σε συνέδριο και ότι τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία θα συνεχίσουν να υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της παρούσας Βουλής καθώς αυτά ψήφισε ο κόσμος και αυτά θα τον εκπροσωπούν.

«Και καθώς η νέα παράταξη αποκτά σάρκα και οστά οι κινήσεις, τα κόμματα, οι συλλογικότητες θα αποφασίσουν αν θα διαλυθούν ή αν διατηρήσουν τις ξεχωριστές τους δομές. Όμως το καινούργιο θα είναι καινούργιο. Δεν θα είναι συνασπισμός κομμάτων. Δεν θα είναι ομοσπονδία» σημείωσε.

Έστειλε μήνυμα ότι δεν συζητάει τη συνένωση με το ΠΑΣΟΚ, ούτε την ένταξη στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουμε πολλές διαφορές» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here