Θεοδωράκης: Αυτός ο Γολγοθάς θα είναι κοινός είτε ψηφίσαμε ΝΑΙ είτε ψηφίσαμε ΟΧΙ

0
2

 

Εθνική ενότητα για την επίτευξη συμφωνίας, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τον Γολγοθά που έχει μπροστά της ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να βρει τον τρόπο.

«Η χώρα δεν έχει δύο μέτωπα όπως κάποιοι θα θελήσουν να πουν τις επόμενες ώρες. Το μέτωπο του ΝΑΙ και το μέτωπο του ΟΧΙ. Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι ένα. Το πατριωτικό», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Αυτός ο Γολγοθάς θα είναι κοινός είτε ψηφίσαμε ΝΑΙ είτε ψηφίσαμε ΟΧΙ. Πρέπει λοιπόν να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Κυβέρνηση – αντιπολίτευση – ελληνική κοινωνία – αλλά και Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη στάση του σε τρία ζητήματα:

– Ότι δεν θα διακινδυνεύσει με κανένα τρόπο την παραμονή μας στο ευρώ.

– Ότι θα σεβαστεί τους κόπους του ελληνικού λαού και δε θα γίνει πλιάτσικο στις καταθέσεις και τις περιουσίες του.

– Ότι θα στείλει διαπραγματευτές στην Ευρώπη επαρκείς και λογικούς με εντολή, τη συνεννόηση και όχι τη ρήξη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κινηθεί επιτέλους μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς. Αν συνεχίσει την πολιτική που έκανε τους τελευταίους μήνες ο ελληνικός λαός θα πεινάσει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ απευθύνθηκε και στους Ευρωπαίους εταίρους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην επίτευξη συμφωνίας.

«Να μη σκεφθεί κανείς να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό στο πλαίσιο μιας εκδικητικής πολιτικής που ήδη εκφράζουν κάποιοι συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη», πρόσθεσε και σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους συμμάχους στην Ευρώπη με ένα κοινό αίτημα: «Δίκαιη συμφωνία – ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος. Και τους τονίζω ότι η πλειοψηφία του 60% που είπε ΟΧΙ δεν είναι εναντίον της Ευρώπης».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε στον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για λύσεις προς όφελος των πολλών, έξω από μικροκομματικές ισορροπίες.

Ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία, καθώς ο πανικός και οι ακραίες αντιδράσεις δε θα βοηθήσουν και αναφέρθηκε στο παλιό πολιτικό προσωπικό που πρέπει να σταματήσει να μπλοκάρει την εξέλιξη των πραγμάτων για να ικανοποιήσει τους εγωισμούς του σε μια Ελλάδα που καταρρέει. «Η επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας έχει και την δική του υπογραφή.

Καλώ τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια μας για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος.

Η χώρα έχει δυνάμεις και τις καλούμε να μπουν τώρα στον αγώνα.

Τώρα πρέπει να υπερασπιστούν μαζί μας τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Τώρα πρέπει να αντισταθούμε.

Τώρα πρέπει να δράσουμε.

Τώρα πρέπει να ενωθούμε.

Τώρα πρέπει να επιβάλουμε τη λογική – τον ρεαλισμό και τις λύσεις», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here