«Δίνεις δανεικά στον Τσίπρα και σε κατηγορεί γιατί μέθυσε με αυτά»!

0
7

Με σκληρά λόγια για προσωπικούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Καθημερινή.

Χολωμένος από την επίθεση που δέχθηκε από εκείνον, τον περιέγραψε ως μεθυσμένο που τον δάνεισε επειδή δεν είχε να ταίσει τα παιδιά του, και πήγε και μέθυσε με τα λεφτά αυτά.

Ακόμη υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε αποφασίσει μεταξύ ευρώ ή δραχμής τις μέρες μετά το δημοψήφισμα και αφήνει να εννοηθεί ότι τα πρακτικά της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αποκαλύψουν την αλήθεια. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν είναι τώρα η ώρα…

 

Ο πλήρης διάλογος του δημοσιογράφου με τον Σταύρο Θεοδωράκη επί του θέματος είναι ο εξής:

Χαρακτηρίσατε «τραγική επιλογή για τη χώρα» την απόφαση του κ. Τσίπρα να πάμε σε εκλογές και προσθέσατε ότι η κυβέρνηση του έχει διαλύσει τη χώρα. Μήπως τελικά σφάλατε με την εμπιστοσύνη που του δείχνατε το τελευταίο διάστημα;
Θεοδωράκης: Νομίζω, κ. Ζούλα, ότι μπερδεύετε δύο διαφορετικά πράγματα. Εμάς ποτέ δεν μας γοήτευσε ο κ. Τσίπρας. Η χώρα όμως ήταν με το ένα πόδι έξω από την Ευρώπη. Δεν υπήρχε, λοιπόν, άλλος δρόμος από το να του πούμε: «μη φοβάσαι το κόμμα σου, εμείς θα ψηφίσουμε τη συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη». Το είπαμε πρώτοι χωρίς περιστροφές και μετά ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Και “εκτιμώντας” αυτή τη στήριξή σας ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμα της Πέμπτης μίλησε με απαξίωση για όσους δήλωναν διατεθειμένοι να ψηφίσουν όποια συμφωνία και αν τους έφερνε…
Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας μοιάζει με αυτόν που σου ζητάει δανεικά γιατί δεν έχουν να φάνε τα παιδιά του, του τα δίνεις και μετά σε κατηγορεί επειδή μέθυσε με τα λεφτά που του έδωσες. Αλλά αυτή η επίδειξη αχαριστίας δεν μας επηρεάζει. Άλλωστε αν απαντούσαμε στη λάσπη που τρώμε καθημερινά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όλη μέρα λασπομαχίες θα είχαμε.

Επιμένετε, λοιπόν, ότι καλώς στηρίξατε με τόσο σθένος τον κ. Τσίπρα;
Θεοδωράκης: Με σθένος, όχι. Με πατριωτικό σθένος, ναι. Έχετε αναλογισθεί που θα βρισκόταν η χώρα αν η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την επόμενη του δημοψηφίσματος δεν είχε καταλήξει στο κοινό ανακοινωθέν; Αυτό είναι που άνοιξε ξανά τις πόρτες της Ευρώπης. Και μη θεωρείτε ότι η επιτυχία εκείνης της συνάντησης ήταν προδιαγεγραμμένη. Ο κ. Τσίπρας ήταν ακόμη στη φάση του εκκρεμούς. «Ευρώπη ή δραχμή». Αλλά δεν θέλω να συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here