Θεοδωράκης για Τσίπρα: Έχει μεγαλώσει στα σαλόνια εργολάβων δημοσίων έργων

0
7

Oλομέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας σε όσα είπε σε βάρος του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της συνέντευξής τύπου της ΔΕΘ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει στα σαλόνια των εργολάβων των δημοσίων έργων. Εγώ δεν έκανα προσωπικές επιθέσεις, θα δεχθώ να λέει για μένα ο Τσίπρας λαικιστή και ο ΣΥΡΙΖΑ διαπλεκόμενο; Ποιοι υπουργοί μιλάνε για διαπλοκή; Έρχονται κάποιοι και προσπαθούν αντί να κάνουμε αντιπαράθεση θέσεων κάνουν πολιτική επίθεση σε θέματα ηθικής και θα τους πληρώσω με το ίδιο νόμισμα και λίγο παραπάνω».

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι υπήρξε μια μεγάλη συμμαχία σε κρίσιμη στιγμή την οποία όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόσκαιρη «γιατί πήγαμε σε εκλογές». «Αυτό το μέτωπο μπορούσε να μας πάει μέχρι το Δεκέμβριο το ελάχιστο. Έπρεπε να πάμε μέχρι τότε τον Δεκέμβριο με την προηγούμενη Βουλή για δύο λόγους: το θέμα του χρέους που οι ευρωπαίοι θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Οι ευρωπαίοι δεν το κατανοούν τον διχασμό ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν ήμασταν ενωμένοι. Το δεύτερο είναι γιατί η αγορά τον Οκτώβριο είναι η τελευταία της ευκαιρία».

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε άλλες εκλογές και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει ξεκάθαρα ότι πάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε σταθερότητα και όχι οδομαχίες στη Βουλή» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Υποστήριξε ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός εκτός αν ο ίδιος αποποιηθεί την ευθύνη, «αλλά εγώ δεν θα ήθελα να φανεί δειλός» πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε ότι αν το Ποτάμι συμμετέχει στην κυβέρνηση ο ίδιος δεν θα αναλάβει υπουργική θέση αλλά θα προτείνει τη συμμετοχή στελεχών του.

Αναφερόμενος στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Νικηφόρο Διαμαντούρο, είπε ότι δεν έρχεται για να πάρει σύνταξη από τη Βουλή έρχεται για να κυβερνήσει και «εμείς θα προτείνουμε να αναλάβει κάποια θέση στην επόμενη κυβέρνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here