Θεοδωράκης: Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές

0
11

 

Δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς που έχει κάνει στη Δικαιοσύνη άσκησε, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατήγγειλε ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν προστατεύει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά συνεχίζει το «χόμπι» παρεμβάσεων στο έργο δικαστών και εισαγγελέων.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρέβλεψε εσκεμμένα τους ικανότερους δικαστές, κάνοντας «βουτιά στην επετηρίδα», και επέλεξε αντίθετα να τοποθετήσει τους πιο «βολικούς» συναδέλφους τους στο πλευρό της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Ο αρχηγός του Ποταμιού επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «συνεχίζει όλα τα λάθη που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη», και κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι δεν αντιλαμβάνεται τους δικαστές αξιοκρατικά, αλλά ως φίλους ή εχθρούς της κυβέρνησης.

Μιλώντας λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του στη Βουλή με τη Φώφη Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης αποσαφήνισε ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά θέλει να «πολλαπλασιαστεί» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Τόνισε πως το Ποτάμι δεν είναι μία κεντροαριστερή δύναμη, ώστε να λάβει μέρος στην ανασυγκρότηση του αριστερού χώρου που επιδιώκει η κ. Γεννηματά. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι αν «υπάρχουν στο δωμάτιο» προοδευτικές δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από το Ποτάμι, τότε είναι «χρέος μας είναι να ενωθούμε μαζί τους».

Απέρριψε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατό η χώρα να προσφεύγει στις κάλπες «κάθε έξι μήνες», ειδικά τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση.

«Είμαστε ακόμη με το ένα πόδι στον γκρεμό» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει την τετραετία και σημείωσε: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές… Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποδεχτεί την αδυναμία του και να αναζητήσει άλλη κυβερνητική λύση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here