Θεοδωράκης: Κραυγαλέα ατολμία Τσίπρα ο ανασχηματισμός

0
5

 

Για κραυγαλέα ατολμία του πρωθυπουργού, κάνει λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, ενώ αποδίδει σε σε πολιτική συναλλαγή την υπουργοποίηση του Παύλου Χαικάλη.

«Η οικογενειακή φωτογραφία της νέας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποτυπώνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την ατολμία του κ. Τσίπρα να προχωρήσει στις μεγάλες τομές που επιζητά η κοινωνία», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση.

«Αντί για νέα κυβέρνηση, βλέπουμε ανακύκλωση στελεχών του κομματικού σωλήνα, αγωνιστών των τηλεοπτικών πάνελ και εσωτερικές διευθετήσεις με ισχυρές δόσεις κωμωδίας», προστίθεται. «Η αυτονόητη αντικατάσταση εκείνων που δεν στήριξαν τις επιλογές του πρωθυπουργού δεν συνιστά τομή. Δυστυχώς, η χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή προχωράει με μια αδύναμη κυβέρνηση, κατώτερη των περιστάσεων».

Εντυπωσιακά είναι τα όσα αναφέρονται για την επιλογή του Παύλου Χαικάλη, στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Με ξεκάθαρο τρόπο διατυπώνεται ο υπαινιγμός ότι δεν ήθελε να παράσχει εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό να διαπραγματευθεί, στην ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας, και τον μετέπεισαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τάζοντάς του υπουργείο. Προστίθεται δε ότι το ίδιο συνέβη και με την επίσης βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, ενώπιον πολλών μαρτύρων.

«Είναι άδικο που ο κ. Τσίπρας έκανε υφυπουργό μόνο τον κ. Χαϊκάλη και όχι και την κυρία Ξουλίδου, όπως υποσχέθηκαν οι συνεργάτες του το ξημέρωμα της 11ης Ιουλίου στους δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ προσπαθώντας να τους πείσουν να επιστρέψουν στην ολομέλεια και να δώσουν εξουσιοδότηση στον Πρωθυπουργό», επισημαίνεται δηκτικά.

«Δεκάδες βουλευτές, που ήταν μάρτυρες του περιστατικού, συμπαραστέκονται σιωπηλά τούτες τις ώρες στην αδικηθείσα κυρία Ξουλίδου«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here