Θεοδωράκης: Λυπάμαι για Τσίπρα, η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο

0
6

 

«Οργανο του ΔΝΤ και των ΗΠΑ είναι η Ευρώπη», είπε στον ΒΗΜΑ 99,5 Fm o σημαντικός Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Όπως τόνισε «κανείς δεν αγάπησε την Ελλάδα όσο εγώ. Όσοι πόνεσαν και αγάπησαν την Ελλάδα είναι νεκροί, δεν ξέρω αν είναι καλό που εγώ είμαι ζωντανός» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαιώνει ότι σκέφτεται τα επόμενα τραγούδια και βιβλία:

«Η μουσική είναι ζηλιάρα και δεν σε αφήνει να κάνεις κάτι άλλο» σημειώνει.

Για τον πρωθυπουργό δεν κρύβει τα λόγια του: «Λυπάμαι για τον Τσίπρα, γιατί η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο, η κυβέρνηση της αριστεράς θα πάει πίσω την Αριστερά και την Ελλάδα».

«Ο Τσίπρας όταν έγινε πρωθυπουργός ο πρώτος που επισκέφθηκε ήμουν εγώ, εδώ, επάνω. Και ενώ θέλει να ακολουθήσουμε τα σχέδια που είχα προτείνει, έχει περιβάλλον το οποίο είναι αρνητικό. Ο ίδιος είναι καλό παιδί, αλλά η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα. Ειλικρινά, λυπάμαι».

Για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο μουσικοσυνθέτης δεν κρύβει την απαισιοδοξία του: «Η Ευρώπη αυτή δεν έχει σχέση με την Ευρώπη που ξέραμε, είναι όργανο του ΔΝΤ και των Αμερικανών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here