Θεοδωράκης: Μετά το δεξιό λαϊκισμό γνωρίζουμε και τον αριστερό λαϊκισμό

0
5

 

Τους επικεφαλής του κόμματος των Γερμανών Πράσινων συνάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι Γερμανοί πράσινοι, από τους θερμότερους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας δήλωσαν ότι θα υπερασπιστούν την Ελλάδα στην προσεχή συνεδρίαση της Γερμανικής Βουλής, εκφράζοντας όμως ανησυχία για τις φωνές του λαϊκισμού σε Ελλάδα και Γερμανία που δημιουργούν εχθρότητα ανάμεσα στους δύο λαούς και ενισχύουν τους εθνικισμούς σε όλη την Ευρώπη.
Μετά το δεξιό λαϊκισμό, τα τελευταία χρόνια γνωρίζουμε και τον αριστερό λαϊκισμό. Ο ξενοφοβικός λόγος αρέσει σε κάποιους μέσα στην Ελλάδα” συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης “αλλά δε βοηθά στην οικοδόμηση μιας δικαιότερης Ευρώπης. Εξυπηρετεί μόνο τα σχέδια του Σόιμπλε και όσων θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρώπη”.
Υπάρχει σύγκρουση πολιτικών και όχι σύγκρουση λαών” συνέχισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να ακουστεί στο γερμανικό Κοινοβούλιο ότι υπάρχουν προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη, να οικοδομήσουν μια νέα δικαιότερη ευρωπαϊκή οικογένεια με περισσότερη προστασία για αδύνατους. Συμμαχούμε με άλλες προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά με εμπιστοσύνη και χωρίς να βλέπουμε ο ένας τον άλλον σαν εχθρό”.

Από την πλευρά των Γερμανών Πρασίνων συμμετείχαν οι Cem ÖZDEMIR,  Simone PETER και Reinhard BÜTIKOFER.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here