Θεοδωράκης στη RAI: Ελπίζω οι άνθρωποι της «δραχμοσυμμορίας» να λουφάξουν

0
1

Στον Αλέξη Τσίπρα καταλόγισε την ευθύνη για το χάος των τελευταίων έξι μηνών στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην RAI, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο τη γενναία στροφή που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπεύθυνος για το χάος των έξι τελευταίων μηνών, αλλά ταυτόχρονα είναι ο άνθρωπος που έκανε μία γενναία στροφή τις τελευταίες δέκα ημέρες», δήλωσε στην ιταλική τηλεόραση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να επιμείνει ο Πρωθυπουργός σ’ αυτή τη στροφή, αλλά να το κάνει με την καρδιά του, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε αποτελέσματα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι «το συμφέρον της χώρας ήταν αυτή τη στιγμή να κάνει μία συμφωνία» και πρόσθεσε: «Είναι καλό που έγινε αυτή η συμφωνία έστω και τώρα. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι της «δραχμοσυμμορίας’» θα λουφάξουν».

Εκτίμησε μάλιστα πως η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Ευρώπη για ένα νέο μνημόνιο ήταν η στιγμή του τέλους των ψευδαισθήσεων ότι μια χώρα μπορεί μόνη της, ότι μια χώρα μπορεί να προχωρήσει αν δεν λύσει τα προβλήματα της.

Ερωτηθείς σχετικά με το ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει το Ποτάμι στις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις ξεκαθάρισε πως «δεν θα μετέχουμε στην κυβέρνηση, αλλά δεν θα είμαστε μία αντιπολίτευση που θα πετάει πέτρες». «Θα είμαστε μία αντιπολίτευση εποικοδομητική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο, δήλωσε πως το Ποτάμι είναι έτοιμο, πρόσθεσε όμως ότι: «Καλύτερο θα ήταν να μην πάμε σε εκλογές. Να λύσουμε πρώτα τα μεγάλα προβλήματα και να πάμε σε εκλογές όταν πια θα έχει περάσει ο κίνδυνος για την Ελλάδα και την παραμονή της στο ευρώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here