Θεοδωράκης: Το νομοσχέδιο εξαντλείται σε «ρουσφέτια και μπαλώματα»

0
7
ÓõæÞôçóç óôçí ÂïõëÞ êáé øÞöéóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ: "Ñõèìßóåéò ãéá ôçí åðáíåêêßíçóç ôçò ïéêïíïìßáò", ôçí ÐáñáóêåõÞ 20 Ìáñôßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ ÃÅÙÑÃÉÁ)

 

«Πρόχειρο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα για τα προαπαιτούμενα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως κατά 35% είναι υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα και το άλλο 65% είναι ρουσφέτια και μπαλώματα σε υπαρκτά προβλήματα.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δίνει με αλχημείες αυξήσεις στα δικά της παιδικά στο Δημόσιο, πριμοδοτεί τα κομματικά στελέχη που δουλεύουν στα γραφεία των υπουργών, χαρίζει μισθολογικά κλιμάκια στους συμβούλους της, και οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων υπουργών πάνε κατευθείαν στο ανώτατο κλιμάκιο. «Το σύστημά σας δεν έχει ούτε ένα ψήγμα αξιολόγησης και αξιοκρατίας» είπε και αμφισβητώντας τα όσα δηλώνει η κυβέρνηση ότι το νέο μισθολόγιο δεν κοστίζει, ανέφερε πως το Γενικό Λογιστήριο μιλάει για ένα δισ. κόστος σε τέσσερα χρόνια, «ένα δις επιπλέον στο Δημόσιο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, απευθύνθηκε μάλιστα στους παριστάμενους υπουργούς ζητώντας τους αυτό να το πουν στους άνεργους «ότι υπάρχουν λεφτά για το Δημόσιο, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά γι αυτούς, δεν υπάρχουν περιθώρια ελάφρυνσης των φόρων στους ιδιώτες».

Απευθυνόμενος δε, προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο αποκάλεσε «Εθνάρχη της Αριστεράς», (σύμφωνα με έναν από τους δεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης, όπως είπε) είπε πως η μεγάλη του έγνοια «για τα δικά σας παιδιά είναι τόσο παλιά όσο και τα προβλήματα της χώρας, όσο και η πλατεία Κλαυθμώνος».

Αντιτείνοντας το σύνθημα του κινήματός του, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Ούτε ένα επιπλέον ευρώ στο Δημόσιο αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας και δεν μειώσουμε τους φόρους».

Σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτά διπλασιάστηκαν από τότε που έλεγε στον κόσμο να μην τα πληρώνει γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα υπάρξει σεισάχθεια και σήμερα τα δίνει χωρίς κανόνες, χωρίς περιορισμούς, χωρίς συζήτηση, σε ξένες, μικρές και μεγάλες εταιρείες.

«Η δική μας πρόταση είναι να υπάρξει μια «κακή – τράπεζα» η οποία θα κάνει μια ενιαία διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν κάνει και αυτοί συγκεκριμένες προτάσεις. Αλλά εσείς πλέον κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχετε κατεβάσει τα μολύβια και απλώς μεταφράζετε αυτά που σας ζητούν» προσέθεσε.

Αναφερόμενος επίσης στο Σύμφωνο Συμβίωσης, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι και σε αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση κάνει τα ίδια «14 άρθρα είναι το σύμφωνο συμβίωσης και 49 οι λοιπές ρυθμίσεις». «Βάζετε ασπίδα τα ανθρώπινα δικαιώματα για να κάνετε τα ρουσφέτια σας στις φυλακές και για να ελέγξετε τη Δικαιοσύνη» κατηγόρησε την κυβέρνηση.

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη πολλά περισσότερα από μερεμέτια, συναλλαγές και παλαιοκομματικές διευθετήσεις, από συμψηφισμούς μικροζημιών και μικροκερδών, έχει ανάγκη από σχέδιο και τολμηρές αποφάσεις κάτι που – όπως σημείωσε – ούτε έχει ούτε μπορεί αυτή η κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here