Θεοδωρόπουλος αντί Φαμπρ – Η δήλωσή του

0
29

 

Την πρόταση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά αποδέχθηκε ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος κι έτσι είναι αυτός που αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αντί του Βέλγου Γιαν Φαμπρ.

«Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού.

Όπως είπε ο ίδιος ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, «είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις».

Αναλυτικά η δήλωση από το Ελληνικό Φεστιβάλ:

«Δέχτηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μια στιγμή οριακή για την πορεία του επειδή πιστεύω ότι δεν πρέπει να ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση. Σήμερα θα μάθω αν έχει παραδοθεί πρόγραμμα από τον κύριο Γιώργο Λούκο και αν έχουν υπογραφεί συμβόλαια. Αλλιώς πρέπει να γίνει με ταχύτητα, αλλά και σοβαρότητα, επιλογή από τις κατατεθειμένες προτάσεις. Γνωρίζοντας το ελληνικό θεατρικό τοπίο, είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις. Αν εγώ μπορέσω να δώσω ένα προσωπικό στίγμα στο Ελληνικό Φεστιβάλ, αυτό θα φανεί από του χρόνου».
Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here