Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση θα συνυπογράψει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών

0
3

 

Την άποψη ότι η κυβέρνηση θα υποχωρήσει στους δανειστές παρά τις φωνές “αντίστασης” που ακούγονται και πως η συμφωνία θα ψηφιστεί χωρίς απώλειες στη Βουλή, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”.

«Πριν από τη μεγάλη υποχώρηση και υπόκλιση υπάρχουν και μερικές φωνές αντίστασης. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουν υποχωρήσει σε όλα και στις περικοπές συντάξεων και στα όποια μικρά πρόσθετα μέτρα είναι αναγκαία κατ’ αυτούς και υπάρχει το πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων. Φορολογικό και ασφαλιστικό έχουν ‘λυθεί’. Πιστεύω η κυβέρνηση έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση να συνυπογράψει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, των εταίρων μας«, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης στο Mega.

Εκτίμησε, δε, ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει εντελώς εάν δεν ληφθούν ορισμένες αποφάσεις, που είναι αναγκαίες για να ορθοποδήσει η μεσαία τάξη.

«Όταν τροφοδοτείς την ελληνική οικονομία με τα ελάχιστα χρήματα που έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη είσαι πιο καλός διαπραγματευτής, αλλά αν δεν μπορείς να βγάλεις από πουθενά λεφτά, εάν η οικονομία σου παραπαίει και η ανεργία πηγαίνει στα ύψη είσαι υποχρεωμένος να κάνεις υποκλίσεις. Είσαι υποχρεωμένος να λες στο ΔΝΤ και τους υπόλοιπους ό,τι πεις εσύ’. Και αυτό λένε αυτήν τη στιγμή«.

Κατηγόρησε, δε, τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κατά τεκμήριο λέει ψέματα στους Έλληνες, το έχει κάνει πολλές φορές. Λέει άλλα στους Ευρωπαίους, άλλα στη Μέρκελ, άλλα στον ελληνικό λαό και άλλα στο πολιτικό συμβούλιο«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here