Θεοχάρης: Άγαρμπη και λανθασμένη η αποπομπή Σαββαΐδου

0
7

«Άγαρμπη και εντελώς λανθασμένη» χαρακτήρισε την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου o Χάρης Θεοχάρης.

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, τονίζοντας ότι η ΝΔ ότι «δεν έχει έρεισμα να διαμαρτύρεται, γιατί άνοιξε το δρόμο για τέτοιες μεθοδεύσεις» με αφορμή την περίπτωσή του.

Όμως ο ίδιος άφησε αιχμές και για την Κατερίνα Σαββαΐδου δηλώνοντας ότι «την ανεξαρτησία μιας αρχής πρέπει να την υπερασπίζεσαι» και λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από την επιλογή του διαδόχου της κ. Σαββαΐδου και τα κομματικά ένσημά του.

Αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων -που θα αποκαλείται Ελληνική Αρχή Δημόσιων Εσόδων- ο κ. Θεοχάρης, δήλωσε ότι «υπάρχει εδώ και καιρό αυτό το σχέδιο, πριν από την απομάκρυνσή μου. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα σχέδιο στα πρότυπα της ΕΛΣΤΑΤ».Όπως είπε όμως, ένας οργανισμός όπως η ΓΓ Εσόδων θα πρέπει να εισπράττει σωστά και να είναι ανεξάρτητος από τις πιέσεις.

Τέλος, σχετικά με τα θέματα διαφάνειας, ο βουλευτής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν βήματα, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχουν αναρτημένα διαχρονικά τα πόθεν έσχες των βουλευτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here