Θεοχαρόπουλος: Έχουμε έναν Τσίπρα εσωτερικού κι έναν Τσίπρα εξωτερικού

0
7

 

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ για το φλερτ με τις δυνάμεις της ευρωπαΐκής σοσιαλδημοκρατίας.

«Κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει στον κ. Τσίπρα να γίνει σοσιαλδημοκράτης. Το ζήτημα είναι αν θέλει και αν μπορεί, και επίσης αν ξέρει τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατία. Ιδιαίτερα όσον αφορά το τελευταίο, μήπως δεν ήταν ο Πρωθυπουργός και το κόμμα του που μέχρι πρότινος αποκαλούσαν την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία προδοτική; Τι είναι τελικά η σοσιαλδημοκρατία προδοτική ή προοδευτική δύναμη;

Παράγοντας που στηρίζει τη λιτότητα ή παράγοντας που αγωνίζεται κατά αυτής; Και τα δυο δεν μπορεί να είναι. Τώρα έχουμε έναν Τσίπρα και ένα ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού που μοιράζουν χάντρες και καθρεφτάκια ακραίου ριζοσπαστισμού στους Έλληνες πολίτες που τους θεωρούν πολίτες-ιθαγενείς και έναν Τσίπρα εξωτερικού που παριστάνει τον δημιουργό μιας άλλης Ευρώπης. Τόση αμετροέπεια», ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν γίνονται κατανοητές οι θριαμβολογίες από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά μάλλον αυτές είναι το πρελούδιο μιας νέας «αυταπάτης», της αυταπάτης του πάλι «κερδάμε».

«Το «όνειρο του κ. Σόιμπλε» για τη διαρκή επιτροπεία της χώρας, γίνεται πραγματικότητα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δεν προχωρά σε εξυγιαντικές ρυθμίσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here