Θεραπεύονται από Aids 15 εκατ ασθενείς έως το τέλος του χρόνου

0
7

Η επιτροπή καταπολέμησης των Ηνωμένων εθνών κατά τουAids ανακοίνωσε πως ο στόχος που είχε τεθεί για τη θεραπεία 15.000.000 ατόμων από τον ιό μέχρι τα τέλη του 2015, είναι ήδη γεγονός. Όπως σημειώνει η επιτροπή, ο αριθμός – ορόσημο επετεύχθη τον Μάρτιο, εννέα μήνες πριν από το αρχικό προγραμματισμό.

Η επιτροπή σημειώνει πως μεσολάβησαν αρκετές δεκαετίες έρευνας και μεγάλων επενδύσεων μέχρι να έρθει η στιγμή που θα υπάρχουν και θα κυκλοφορούν τα κατάλληλα και πιο αποτελεσματικά αντιρετροϊκά σκευάσματα για τους ανθρώπους σε πραγματική ανάγκη και ειδικά για όσους νοσούν στην υποσαχάρια Αφρική.

Το 2000, όταν τα Η.Ε έθεσαν τους πρώτους στόχους αντιμετώπισης του ιού, μόλις 700.000 άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή. Η επιτροπή ενάντια στον ιό του Aids των ηνωμένων Εθνών προχώρησε στη δημοσίευση στοιχείων αρχής γενομένης από το 2000, σύμφωνα με τα οποία περισσότερα από 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ η ασθένεια ευθύνεται και για περίπου 8 εκατομμύρια θανάτους. Στην ίδια επίσης έκθεση αναφέρεται πως από το 2000 και έπειτα οι νέες λοιμώξεις ανά έτος έχουν περιοριστεί από τα 2,6 εκατομμύρια ανά έτος στα 1,8 εκατομμύρια ενώ αντίστοιχα και οι απώλειες από τον ιό έχουν περιοριστεί από τα 1,6 εκατομμύρια στα 1,2 εκατομμύρια.

Στην έκθεση των Η.Ε γίνεται αναφορά και στο ύψος των δαπανών που έχουν συνολικά επενδυθεί σε έρευνα για την καταπολέμηση του ιού. Συγκεκριμένα η παγκόσμια δαπάνη από τα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2000 έφτασε να ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here