Θετικά μηνύματα για την κρουαζιέρα μετά την συμφωνία στις Βρυξέλλες

0
2

 

«Από την πλευρά της κρουαζιέρας που αντιπροσωπεύουμε, ήδη λάβαμε μηνύματα θετικά, μετά την επίτευξη συμφωνίας και υποσχέσεις για την στήριξη στον τομέα αυτό» επεσήμανε σε δήλωση του ο Θεόδωρος Κόντες, πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Ο κ. Κόντες τόνισε πως «η σύμπνοια και συνεννόηση των περισσοτέρων βουλευτών κομμάτων, για το εθνικό καθήκον να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το ευρώ, οδήγησαν, κάτω από ασφυκτικές δυσκολίες, στην συμφωνία της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα».

Και επιπλέον «τις δύσκολες στιγμές που θα ακολουθήσουν, προκειμένου για την εφαρμογή των μέτρων που επιβλήθηκαν, πρέπει όλοι να ενωθούμε για να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή, μια που η προσαρμογή είναι πλέον μονόδρομος και η ανάπτυξη στην πατρίδα μας στηρίζετε βασικά σε δύο τομείς (ναυτιλία – τουρισμός)».

Στη δήλωση του αναφέρει ότι «από πλευράς πολιτείας, τώρα χρειάζεται άμεση ανταπόκριση στην εξομάλυνση του τραπεζικού συστήματος για την διακίνηση Κεφαλαίων των εταιρειών, αλλά και την εξυπηρέτηση των τουριστών, με αντίστοιχη ικανοποίηση όλου του φάσματος του εμπορικού κλάδου».

Ο κ. Κόντες δηλώνει πως θα συνεχίσουν να ενημερώνουν με θετικά στοιχεία τους συνεργάτες τους και τουριστικούς φορείς ανά τον κόσμο, «με σκοπό να διασώσουμε το μεγαλύτερο δυνατό τουριστικό ρεύμα και να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε το τελευταίο διάστημα».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «η προσπάθεια βέβαια θα αφορά προγραμματισμούς σε ορίζοντα τουλάχιστον δύο ετών και θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά και ο κρατικός φορέας προς τα αρμόδια υπουργεία. Είναι λοιπόν αυτή την στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαίο και πολύ επείγον, να υλοποιηθεί η υπόσχεση της Πολιτικής Ηγεσίας για συγκρότηση της «Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας», ενέργεια που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό».

Επιπροσθέτως αναφέρει ότι σκοπός της Επιτροπής αυτής θα είναι η με ταχείες διαδικασίες μελέτη των θεμάτων – προβλημάτων του κλάδου, ώστε να μπορούν να προωθούνται οι διαδικασίες από κάθε αρμόδιο Κρατικό Όργανο, προκειμένου για την επίλυσή τους, με στόχο τη δημιουργία ελκυστικών όρων ανάπτυξης του τόσο σημαντικού για την χώρα μας κλάδου, αυτού της τουριστικής ναυτιλίας, με τα γνωστά οφέλη για την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των δεκάδων λιμένων προσεγγίσεως κρουαζιερόπλοιων.

Κλείνοντας σημειώνει: «Η Πολιτεία θα πρέπει να βρει τρόπους, ώστε να παραμένουν οι εταιρείες ανταγωνιστικές στον διεθνή στίβο, αποτρέποντας την μετανάστευση της έδρας των στο εξωτερικό. Ο Ελληνικός εφοπλισμός και οι επιχειρήσεις γενικά στην ναυτιλία, έχουν αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν, σε δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας, ότι στηρίζουν τον τόπο αυτό και εν γένει την οικονομία με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων δωρεών ιδρυμάτων κλπ. Η εξομάλυνση λειτουργίας των τραπεζών, η συναλλαγματική πολιτική, η απασχόληση Ελλήνων υπαλλήλων και ναυτικών, θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του Κράτους για τις αναγκαίες ρυθμίσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here