Θετική η γνωμοδότηση της Επιτροπής για το ΔΣ της ΕΡΤ

0
10

Μετά από 10 ώρες διαβουλεύσεων η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή έδωσε θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία  για τον διορισμό του Διονύση Τσακνή ως Προέδρου της ΕΡΤ και του Μιχάλη Γρηγορίου, της Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και του Νίκου Τρανού ως μελών του ΔΣ.

Για την υποψηφιότητα του Λάμπη Ταγματάρχη για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου δεν διαμορφώθηκε η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών-μελών, η οποία σηματοδοτήθηκε από το «παρών» της προέδρου της Βουλής και πρόεδρου της Επιτροπής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και το «όχι» της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία τοποθετήθηκε αρνητικά και στο πρόσωπο της κ. Παπακωνσταντίνου.

«Ναι» στον Διονύση Τσακνή είπαν 9 βουλευτές (8 του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Νικολόπουλος εκ μέρους των ΑΝΕΛ), όπως και στον Μιχάλη Γρηγορίου και τον Νίκο Τρανό. Επίσης 8 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας της Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου.

Αρνητική γνώμη εξέφρασαν για όλα τα πρόσωπα ο Γιάννης Τραγάκης και ο Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ), ενώ δεν καταγράφηκαν οι θέσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Όλγας Κεφαλογιάννη, οι οποίοι δεν παρέστησαν στην τελική φάση της γνωμοδότησης, παρά το γεγονός ότι ο κ. Τραγάκης είχε δηλώσει νωρίτερα για το κόμμα του ότι «ψηφίζουμε αρνητικά». Αρνητική ήταν η θέση και του Μιχάλη Αρβανίτη (ΧΑ) και Γιάννη Δριβελέγκα (ΠΑΣΟΚ). «Παρών» δήλωσαν ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι και ο Ιωάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ.

Ως εκ τούτου, καταγράφηκαν 4 «όχι» 2 «παρών» για τον Διονύση Τσακνή και 5 «όχι» και 3 «παρών» για τον Λάμπη Ταγματάρχη , 4 «όχι» και 2 «παρών» για τον Μιχάλη Γρηγορίου και τον Νίκο Τρανό, και 5 «όχι» και 2 «παρών» για την Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι η μη συγκέντρωση της απόλυτης πλειοψηφίας στο πρόσωπο του κ. Ταγματάρχη, δεν δημιουργεί θέμα για την τοποθέτησή του στην ΕΡΤ, καθώς ο ρόλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι απλώς γνωμοδοτικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here