Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα – Μέρκελ – Φάιμαν για τους πρόσφυγες

0
17

 

Τηλεδιάσκεψη με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, θα έχει το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την επικοινωνία των τριών ηγετών θα συζητηθεί το προσφυγικό ζήτημα και κυρίως, η εγκατάσταση και λειτουργία των κέντρων καταγραφής στην Ελλάδα.

Ο κ. Φάιμαν είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνικές συνομιλίες, τόσο με την Άγκελα Μέρκελ, όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Την Τετάρτη, ο Αυστριακός καγκελάριος, σε τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα ομόλογό του και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, είχε υποσχεθεί την αποστολή 100 Αυστριακών ειδικών στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συνδράμουν στη λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα προσέλθουν στην Ελλάδα Αυστριακοί «συντονιστές» για να διαπιστώσουν επί τόπου τις ανάγκες για τη δημιουργία και λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, ώστε στη συνέχεια να επιλεγούν οι κατάλληλοι 100 ειδικοί.

Οι Αυστριακοί προορίζονται κυρίως για την καταγραφή των προσφύγων που ζητούν προστασία, σε συνεργασία με το Γραφείο Ασύλου της Ε.Ε. (EASO), καθώς επίσης για τον εντοπισμό και τη δίωξη δικτύων διακινητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here