Την Πέμπτη καταθέτει ο Πανούσης στον Άρειο Πάγο

0
11

 

Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει αναλάβει με εντολή της Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου τη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού, ξεκινά η έρευνα για όσα ο Γ.Πανούσης έχει καταγγείλει για απειλές σε βάρος της ζωής του και για επαφές και διασυνδέσεις πολιτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με υποδίκους και καταδικασμένους για τρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα.

Ο πρώην υπουργός, έχει κληθεί σε κατάθεση την Πέμπτη το μεσημέρι προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όσα κατήγγειλε και να διευκρινίσει κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης που κυριάρχησε στην επικαιρότητα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γ. Πανούσης  την Τετάρτη θα καταθέσει και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι καταγγελίες του που συνοδεύτηκαν με καταθέσεις απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών από παρακολουθήσεις υπόπτων για τρομοκρατία από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική όπως και οι επιθέσεις που είχε δεχθεί ο κ. Πανούσης το 2009 με βόμβα στο γραφείο του αλλά και το 2010 όταν του επιτέθηκαν μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου άτομα που δραστηριοποιούνται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο θα μπουν στο επίκεντρο των ερευνών.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επίσης διερευνά και την αναφορά (μηνυτήρια) που κατέθεσαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here