Την Τρίτη η συνεδρίαση του EWG

1
5
ӵ�񟡳破ﵠʵ⥱�骯�ﵫ߯�꯭﬩Ʝ Я면骞򬠵𼠴ﭠ𱹨�񣼠kݮ研󟰱ᠴ筠ĥ�ᠱ0 u㯩�2015. (EUROKINISSI/ӔŋɏӠ̉Ӊ́ө

 

Την Τρίτη και όχι Κυριακή -όπως αναμενόταν- θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, καθώς παραμένουν οι διαφωνίες του οικονομικού επιτελείου και των εκπροσώπων των δανειστών για τα αγκάθια των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών.

Η είδηση ότι η συνεδρίαση μεταφέρεται χρονικά για την Τρίτη έγινε γνωστή μέσω twitter από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος χαιρέτισε πάντως την «πρόοδο στις συνομιλίες» και είπε ότι υπάρχει συμφωνία σε πολλά θέματα.

Ο στόχος της κυβέρνησης να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως το Σάββατο δεν επετεύχθη, καθώς μετά τις χθεσινές μαραθώνιες διαβουλεύσεις των δύο πλευρών που τελείωσε στις 2 τα ξημερώματα, δεν βγήκε λευκός καπνός.
Οικονομικό επιτελείο και κουαρτέτο συναντώνται εκ νέου, με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, ωστόσο τελικά δεν τηρείται το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η κυβέρνηση για συνεδρίαση του EWG και έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ σήμερα.

Ανώτατοι παράγοντες της ευρωζώνης ανέφεραν στο ΑΜΠΕ πως η επικείμενη συνεδρίαση του EWG θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Στόχος είναι να αξιολογηθεί η πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. και τη μεταφορά των 10 δισ. για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τα «αγκάθια»
Οσον αφορά στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, εντοπίζονται διαφορές σε δύο βασικά πεδία:

 • Στο ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων και
 • Στο αν και υπό ποιους όρους θα υπάρξει μεταφορά των «κόκκινων» δανείων σε τρίτους διαχειριστές, πχ fund του εξωτερικού.

Πηγές από την ελληνική πλευρά έλεγαν ότι η τελική διαπραγμάτευση αφορά στο κατά πόσον θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, ώστε η τελική συμφωνία να προστατεύει περίπου το 57% – 58% των δανειοληπτών από τον κίνδυνο του πλειστηριασμού.

Για να επιτευχθεί ένα τέτοιο ποσοστό, η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 180.000 ευρώ, ενώ για το εισοδηματικό κριτήριο η μάχη δίνεται ώστε να συμφωνηθεί ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, πηγές από την ελληνική πλευρά έλεγαν ότι η τελική διαπραγμάτευση αφορά στο κατά πόσον θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, ώστε η τελική συμφωνία να προστατεύει περίπου το 57% – 58% των δανειοληπτών από τον κίνδυνο του πλειστηριασμού.

Για να επιτευχθεί ένα τέτοιο ποσοστό, η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 180.000 ευρώ, ενώ για το εισοδηματικό κριτήριο η μάχη δίνεται ώστε να συμφωνηθεί ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. ΑΓΡΟΤΗ, τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ τον ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ το ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ,
  ΤΩΡΑ ο ΟΓΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ και ΕΣΕΝΑ.
  Χιλιάδες αγρότες σήμερα, αδυνατούν να εξοφλήσουν τα 70 € εισφορά στον ΟΓΑ μηνιαίως.
  Τώρα με τον τριπλασιασμό των εισφορών, θα προστεθούν ακόμα 500.000 αγρότες ως οφειλέτες ληξιπρόθεσμων στον ΟΓΑ.
  500.000 επαγγελματίες αδυνατούν να πληρώσουν 500 € ΤΕΒΕ το μήνα, στα χρόνια της κρίσης και είναι ανασφάλιστοι.
  Το ταμείο του ΟΓΑ, το ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ και ταμεία μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων, είναι αντισυνταγματικά διότι είναι αυτασφάλιση και δεν αναφέρεται στο σύνταγμα.
  Είναι εγκληματικός ο τριπλασιασμός εισφορών σε ΟΓΑ και εφορία.
  Το εγκληματικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, καταστρέφει ότι απέμεινε από ανάπτυξη, παραγωγή, μεταποίηση και εμπόριο.
  Όλοι οι εκπρόσωποί μας, μας πρόδωσαν με την αδιαφορία τους και την απραξία τους, Επιμελητήρια και όλοι οι εκλεγμένοι.
  298 Βουλευτές να αποχωρήσουν τώρα, ( πλην Τσίπρα και Κατρούκγαλου), αλλιώς είναι συνένοχοι στο έγκλημα κατά των Ελλήνων και του Έθνους.
  Όλη η Βουλή είναι ένα κόμμα δημοσίων υπαλλήλων, ούτε ένα κόμμα ούτε ένας Βουλευτής για παραγωγή και ανάπτυξη.
  Το Κόμμα Επαγγελματιών Ελλάδος απαιτεί να αποσύρουν τον νόμο- έγκλημα ΤΩΡΑ.
  Προτείνει 80 € εισφορά το μήνα για υγεία, για όλους τους Έλληνες πολίτες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεωτική εισφορά σε όλες τις επιχειρήσεις, συνδεδεμένη με την ΔΟΥ.
  Διαγραφή όλων των χρεών προς όλα τα ταμεία αυτασφάλισης για να πάρει η οικονομία μπροστά, και με μείωση της εισφοράς προς το ΙΚΑ.
  ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ είναι 1 δις € έσοδα, και 500.000 θέσεις εργασίας, = πολλαπλάσια ισοδύναμα.
  200.000 θέσεις εργασίας θα σωθούν, διότι δεν θα βάλουν λουκέτο.
  200.000 νέοι θα ανοίξουν επιχείρηση. (έρευνα- δημοσκόπηση της, της ΚΑΠΑ Research το 2014.)
  Και θα γίνουν 100.000 προσλήψεις υπαλλήλων από υγιείς επιχειρήσεις λόγω μείωσης της ασφαλιστικής εισφοράς του ιδιοκτήτη, από 480 € σε 80 €.
  Σύνταξη εθνική με 38 έτη ασφάλισης για τους νέους και αναλογικά αυξημένη για τους παλαιότερους που έχουν πληρώσει περισσότερα.
  4.500.000 συνταξιούχοι αυξάνονται, 2.500.000 άνεργοι αυξάνονται, 1.500.000 εργαζόμενοι μειώνονται. Καμαρώστε κυβερνήτες.
  Τασιόπουλος Παναγιώτης κιν. 6976803285 – 24410 29918
  Εργοδηγός μηχανολόγος, 30 χρόνια επαγγελματίας. Ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος
  40 χρόνια μας κυβέρνησαν κόμματα του δημοσίου και κατέστρεψαν την Ελλάδα.
  Κόμμα Επαγγελματιών και Αγροτών Ελλάδος. Τασιόπουλος Παναγιώτης.
  Κίνημα Αλληλεγγύης Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος, αριθ. Κατάθεσης στον Άρειο Πάγο 7873 3/12/2012.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here