Θρίλερ στο Eurogroup: Απειλεί με βέτο η Φινλανδία

0
8

 

 Σοβαρή εμπλοκή σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup, κατά την οποία η Φινλανδία εξέφρασε τη θέση ότι θα ασκήσει βέτο σε απόφαση για τρίτο πρόγραμμα στήριξης προς της Ελλάδα.

Αιτία φαίνεται να είναι τα προβλήματα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, στην φιλανδική κυβέρνηση συνασπισμού, από την οποία απειλεί να αποχωρήσει ο υπερσυντηρητικός μικρός κυβερνητικός εταίρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να θέσει βέτο.

Η συνεδρίαση διεκόπη λίγο μετά τις 8.

Επίσημα η διακοπή γίνεται για να γευματίσουν οι υπουργοί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επικοινωνούσε με τον πρωθυπουργό ώστε να συνομιλήσουν για τις νέες διαβεβαιώσεις και μέτρα που ζητούσαν οι εταίροι.

Κάπου εκεί προέκυψε το θέμα της Φινλανδίας, με τις συζητήσεις να έχουν παγώσει και τη νύχτα να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο δημοσιογράφος του Chanel 4, Πολ Μέισον έκανε λόγο για πρόθεση της Φινλανδίας να καταστρέψει την ελληνική πρόταση.
«Φινλανδική τηλεόραση: Η Φινλανδία είναι προετοιμασμένη να καταστρέψει την αμφίβολη ελληνική συμφωνία ακόμη και μόνη της εάν χρειαστεί. Η Ευρωζώνη διαλύεται σε ηθικό επίπεδο και σωτηρία μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από τη διπλωματική οδό», έγραψε ο Πολ Μέισον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here