Θύελλα με τα σχέδια Καμμένου για στράτευση γυναικών και στρατιωτικά λύκεια

0
23

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σχεδιάζει την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, που θέλουν να μπουν στα σώματα ασφαλείας, καθώς και την ίδρυση στρατιωτικών Λυκείων.

Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι μιλούν για «παραλήρημα», ενώ η Ένωση Κεντρώων του ζητάει να ανακαλέσει.

Όπως αποκάλυψε το Έθνος, το σχέδιο προβλέπει υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες.

«Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως απλοί κληρωτοί, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού, για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές κι όχι γραφειοκράτες», φέρεται να λέει ο υπουργός. Και να προαναγγέλλει την ίδρυση στρατιωτικών Λυκείων.

«Ήρθε η ώρα, να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά «κάστρα» και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες. Θυμάστε, πώς ξεσήκωσαν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις; Σήμερα, πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ήρθε η ώρα λοιπόν, μετά από 30 χρόνια, να κάνουμε και το επόμενο βήμα. Να θεσπίσουμε προαιρετική στράτευση των γυναικών», αναφέρει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here