Τι απαντά ο Αποστόλου στους κτηνοτρόφους για τη φέτα

0
3

 

Ενώ οι κτηνοτρόφοι ζητούν την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα που ανέκυψε με τη φέτα, ο κ. Αποστόλου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, τούς απάντησε κατηγορώντας πως πριν από μερικές ημέρες «οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαφώνησε με τη συμφωνία και απειλεί ότι δεν θα υπογράψει εάν δεν ληφθούν ως ελάχιστο κάποια μέτρα προστασίας για τη φέτα».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου οι ίδιοι άνθρωποι τότε του έλεγαν ότι οι κινήσεις του είναι σωστές. «Μετά από μερικές ημέρες, όπου όχι μόνο τα ελάχιστα εξασφαλίστηκαν, αλλά έγινε και αναθεώρηση της συμφωνίας, ζητούν την παραίτησή μου», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αφήνοντας αιχμές για τους κτηνοτρόφους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη συμφωνία έχει κλείσει από το 2004 και αναφέρει, σύμφωνα με τον υπουργό, ότι τα λευκά τυριά μέσα σε μια μεταβατική περίοδο 5 χρόνων που κυκλοφορούν σήμερα ως φέτα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και με τη λήξη αυτής της περιόδου. Τότε αυτά που έχουν ως πρώτη ύλη το πρόβιο γάλα θα ονομάζονται φέτα νότιας Αφρικής, αυτά που έχουν το αγελαδινό γάλα θα ονομάζονται φέτα, «τύπου φέτας» (style), στο διηνεκές».

«Εμείς επί ένα χρόνο βρισκόμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση μπλοκάροντας την συμφωνία και εξασφαλίσαμε εκτός από την απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας που αποδέχεται το αίτημά μας, αλλά και δέσμευση ρητή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εντός της μεταβατικής περιόδου θα αναθεωρηθεί η συμφωνία, η οποία θα είναι σύμφωνη με αυτά που αφορούν τα ΠΟΠ προϊόντα, γεωγραφικές ενδείξεις όλης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», επισήμανε ο υπουργός.

«Δηλαδή θα γίνει αναθεώρηση της συμφωνίας» σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here