Τι απαντά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τα χρέη στους δήμους

0
8

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν έχει καμία οφειλή (σ.σ δημοτικός φόρος, δημοτικά τέλη) προς κανένα Δήμο, στη βάση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, διευκρινίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών απαντώντας στους δήμους Ραφήνας – Πικερμίου, Μαρκόπουλου και Σπάτων-Αρτέμιδος που προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Σε ενημερωτικό Δελτίο της εταιρείας, αναφέρεται πως από την έναρξη λειτουργίας του έως σήμερα (2001-2015), ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καταβάλλει σε ετήσια βάση τον προβλεπόμενο δημοτικό φόρο στους όμορους δήμους, όπως αυτός καθορίζεται από τις σχετικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Αναφορικά με τα δημοτικά τέλη, αναφέρεται πως η Εταιρεία Αεροδρομίου είναι υποχρεωμένη από τη Σύμβασή της να παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού κ.λπ. στο αεροδρόμιο, υπηρεσίες που δεν παρέχονται από τους Δήμους και άρα δεν υπάρχει η οφειλόμενη ανταποδοτικότητα για την επιβολή δημοτικών τελών.

«Τα ανωτέρω έχουν επιβεβαιωθεί σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και έχουν κριθεί αμετάκλητα από το ΣτΕ σε πρόσφατη απόφασή του», αναφέρεται στο ενημερωτικό Δελτίο, ενώ τονίζεται ότι ακόμα ότι κατασκευαστική εταιρεία Hochtief ή οποιαδήποτε θυγατρική της δεν είναι πλέον μέτοχος της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών AE, στην οποία το ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει κατά 55% και εισπράττει μέσω φόρων, τελών και μερισμάτων το 75% του παραγόμενου εισοδήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here