Τη Δευτέρα οι πληρωμές στους αγρότες

0
9

 

Αναρτήθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι τα προσωρινά δικαιώματα της βασικής ενίσχυσης ανά ΑΦΜ αγρότη. Αυτό σημαίνει ότι ξεκλείδωσαν οι πληρωμές και θα γίνουν στο σύνολό τους την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτά είπε στη Βουλή  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου..

«Η ύπαιθρος θα ενισχυθεί με 1,3 δισ., που θα συμβάλλει στην οικονομική δραστηριότητά της», είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως:

– πρώτον, πρόκειται για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (κάτι που σημαίνει την ύπαρξη νέων δεδομένων, τα οποία απαιτούν τον επαναπροσδιορισμό από την αρχή όλων των δικαιωμάτων, που αφορούν 720.000 δηλώσεις),

– δεύτερον σε πολλές χώρες της Ευρώπης δεν έχουν γίνει οι σχετικές πληρωμές

– τρίτον, τα ποσά της νέας ΚΑΠ, είναι τουλάχιστον κατά τις 10% μικρότερα

Σχετικά με το φορολογικό των αγροτών, ο κ. Αποστόλου είπε πως θα επιμείνει στις διαπραγματεύσεις στην βασική φιλοσοφία να κατανεμηθούν δίκαια τα φορολογικά βάρη. Αυτό θα γίνει με στόχο να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος οι μεγαλύτερες αγροτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις, με οποιοδήποτε σενάριο ή με συνδυασμό σεναρίων και εναλλακτικών προτάσεων και αντίστοιχη ελάφρυνση των μικρομεσαίων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που το όποιο εισόδημά τους θα προκύπτει από την αμοιβή της πραγματικής οικογενειακής εργασίας τους κι όχι από κάποιο τεκμαρτό προσδιοριστέο επιχειρηματικό κέρδος.

Ο υπουργός ζήτησε να σταματήσει η πολιτική υπερεκμετάλλευση στο θέμα του φόρου των αγροτών γιατί όπως είπε ακόμα και με συντελεστή 20% το 2017, οι αγρότες για τα εισοδήματα του 2016 δεν θα πληρώσουν σε καμία περίπτωση τα 411 εκ. που πλήρωσαν για το εισόδημα του 2013.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here