Τι δουλειά κάνει σήμερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ΦΩΤΟ)

0
10
10-6-2011-HǍm Ջǭ ّ`БوՐϕуϕ//-Ϡ𱹨�񣼲 î С𡭤񝯵 (�㱡� ᰡ� 󥠥񾴧󧠴ﵠ𱯝䱯��ϓ î ʡ񡴦ᶝ񧠳�꜠쥠�ݴ񡠤笯󩯭﬩Ʝ 𱯳ᱬ򬠰ﵠ衠孴ᷨュ 󴯠̥󯰱� б�ᠪ᩠󥠥񾴧󧠴ﵠ𱯝䱯��щƁ n Գ߰񡠳�꜠쥠��񡶞 �͝ﵠ̭笯ퟯ�頴鲠󵭝𥩝򠴯�ﭠ嫫筩꼠롼// ӔǠ֙ԏÑVɁ Ϡî ЁЁ̈́хϕ ̅ ԏ͠ՐϕуϠωʏ͏̉ʙ͠î ЁЁʙ͓ԁ͔ɍϕ.(EUROKINISSI-ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Μήνες μετά το τέλος της δικαστικής περιπέτειάς του για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φαίνεται ότι έχει αφήσει για τα καλά πίσω του την πολιτική.

O πρώην ΥΠΟΙΚ, άνοιξε προφίλ στο Linkedin και δηλώνει ότι είναι ο ιδρυτής και ο επικεφαλής της εταιρείας GSP Advisory εδώ και έναν χρόνο και δέκα μήνες.

Σύμφωνα με την περιγραφή που κάνει στο προφίλ του, η εταιρεία του παρέχει συμβουλές σε ιδιωτικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και think tanks σε πολιτικά και οικονομικά θέματα. Επίσης, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διεθνείς πελάτες για αξιολόγηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Στο προφίλ του στο Linkedin, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει όλη την προϋπηρεσία του στην πολιτική του διαδρομή: Από υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής, μέχρι ευρωβουλευτής και από «τσάρος» της Οικονομίας ως υπουργός Οικονομικών, μέχρι υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο ίδιος παραθέτει το βιογραφικό των σπουδών του:

Τι λέει για τη θητεία του και το Μνημόνιο:

Σε μια προσπάθεια αναδρομικής δικαίωσής του, αναφερόμενος στο Μνημόνιο που υπέγραψε ως υπουργός Οικονομικών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει στο βιογραφικό του:

«Ως υπουργός, διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία δανείου των 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, μαζί με το σχετικό πλαίσιο για τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας:

  • Πέτυχε την πλήρη αναδιοργάνωση της διαδικασίας του προϋπολογισμού.
  • Συστάθηκε ένα μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο με την παρακολούθηση των δαπανών και των μηχανισμών αξιολόγησης.
  • Δημιούργησε μια ανεξάρτητη στατιστική αρχή.
  • Ξεκίνησε φορολογική μεταρρύθμιση, με νομοθετικές και οργανωτικές αλλαγές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
  • Τέθηκε σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και των χρηματοπιστωτικών αγορών.
  • Σχεδίασε μιας μεγάλης κλίμακας και ευρείας στρατηγικής ιδιωτικοποιήσεις».

Το 2010 οι Financial Times του έδωσαν την διάκριση ως του «πλέον αποτελεσματικού» υπουργού Οικονομικών της ΕΕ από πολιτικής άποψης.

«Όταν έφυγε από το υπουργείο, το δημόσιο έλλειμμα ήταν περισσότερο από 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ χαμηλότερα απ’ ό,τι κατά το διορισμό του, η Ελλάδα είχε ανακτήσει το μισό της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει από τότε που μπήκε στην Ευρωζώνη και ονομάστηκε ως η χώρα με τον ταχύτερο ρυθμό διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από τα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ», αναφέρει επίσης στο βιογραφικό του.

O κ. Παπακωνσταντίνου, σκέπτεται σοβαρά να μετοικήσει στο εξωτερικό, από το επόμενο έτος, μόλις τελειώσει το λύκειο ο γιος του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here