Τι έλεγε ο Τσίπρας για το Ελληνικό πριν γίνει πρωθυπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

0
35

 

Για δύο κόσμους που συγκρούονται, για ιδιωτικά συμφέροντα, μαφία της νύχτας, για προσπάθεια να μην καταστραφεί ο ευλογημένος τόπος και ότι δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα και τη μάχη στο Ελληνικό διατεινόταν ο πρωθυπουργός προτού γίνει κυβέρνηση και υπογραφεί η συμφωνάι στο Ελληνικό.

Όπως χαρακτηρισιτκά ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας: «Στο Ελληνικό συγκρούονται δύο κόσμοι, αυτος που υπερασπίζεται με αγώνες το δημόσιο συμφέρον κι ο άλλος που είναι απέναντί μας που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια το ιδιωτικό συμφέρον«.

Επιπλεόν ανέφερε: «Για εμάς το Ελληνικό δεν είναι ένα απλό πολεοδομικό πρότζεκτ… πόσω μάλλον ένα οικονομικό πρότζεκτ. Για μας το Ελληνικόείναι ένα κομμάτι συλλογικής αγωνιστικής συνείδησης είναι το τοπόσημο των αγώνων των κινημάτων πολής για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, οι αγώνες των πολιτών που πριν από χρόνια ξεσήκωσαν ένα μεγάλο κίνημα που βρήκε αλληλεγγύη απ άκρη σ άκρη σε όλη την Ελλάδα και την πρακτική να ριξουν τα κάγκελα και να έχουν πρόσβαση στην παραλία…»

Και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι για εμάς το Ελληνικό ένα πρότζεκτ, είναι κατάθεση ψυχής. Είναι μοντέλο αυτοδιαχείρισης της συλλογικής δράσης και θα έλεγα ότι στο Ελληνικό αποκρυσταλλώνεται η εναλλακτική αντίληψη πυο έχουμε και θέλουμε για την τοπική κοικωνία και τοπική οικονομία και συνολικά για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Πολλοί θα πουν καλά αυτά τα λόγια, αλλά εσείς α΄τυριο θα γίνετε κυβέρνηση, έχετε έχετεπ ρόταση; Η απάντηση που και πάλι από καρδιάς είναι, είναι όποια κι αν ήταν η δικά μας πρόταση δεν θα μπορούσαμε στο Ελληνικό ιδίως αγνοήσουμε την άποψη που εκφράζεται από την κοινωνία που χρόνια αγωνίζεται, από τα  κινήματαπ ολιτών και κυρίως δεν θα μπορου΄σαμε να αγνοήσουμε τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων, των ειδικών  για την αξιοποίηση της έκτασης του παλαιού ασεροδρομίου προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος…«.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here