Τι ισχύει τελικά με τις «φωτογραφίες-σοκ» γυναικών που έπεσαν θύματα βιασμού από μετανάστες (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
69

 

Χιλιάδες φωτογραφίες που δείχνουν τρομοκρατημένα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων κάνουν τον γύρo των social media, συνοδευόμενες από σχόλια κατά της υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το ενημερωτικό δίκτυο france24, πολλές από αυτές προέρχονται από διαφορετικού είδους περιστατικά και κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο.

1η Περίπτωση

Αυτή η γυναίκα που απεικονίζεται με ματωμένο πρόσωπο, φέρεται να αποτελεί ένα από τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Στην πραγματικότητα η φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και 8 χρόνια. Πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνομωσιολογικό μπλογκ που καταφερόταν κατά των μεταναστών. Τον Φεβρουάριο του 2015 χρησιμοποιήθηκε ξανά από το εθνικιστικό σάιτ ‘Fdesouche’.

2η Περίπτωση

Η φωτογραφία αυτής της κοπέλας υποτίθεται ότι προέρχεται από τον βιασμό της από περισσότερους από 1.000 Άραβες στη Γερμανία, σύμφωνα με τους χρήστες των social media. Ωστόσο η ίδια φωτογραφία είχε χρησιμοποιηθεί το 2014 σε άρθρο ινδικού σάιτ που αναφερόταν σε υπόθεση βιασμού.

3η Περίπτωση 

https://twitter.com/OldNickOfficiel/status/686473037076664320

Η γυναίκα αυτή με το ματωμένο πρόσωπο φέρεται να δέχτηκε επίθεση από μετανάστες. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το μοντέλο Danielle Lloyd, από τη Βρετανία. Η φωτογραφία καταγράφει επίθεση που δέχτηκε σε νυχτερινό κέντρο του Λονδίνου, το 2009.

4η Περίπτωση

Και σε αυτή τη περίπτωση υποτίθεται ότι φαίνεται ένα θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται όμως για την Amy Ferris, μια νεαρή Βρετανίδα που δέχτηκε επίθεση από μια άλλη γυναίκα σε μπαρ στο Μάντσεστερ το 2013.

5η Περίπτωση

https://youtu.be/KKu6Y7FtgF4

Στο συγκεκριμένο βίντεο υποτίθεται ότι προβάλλεται σεξουαλική επίθεση σε σταθμό της Κολονίας. Στην πραγματικότητα καταγράφει την στιγμή του βιασμού Ευρωπαίας δημοσιογράφου στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου, το 2011.

Ωστόσο το εν λόγω βίντεο αναπαρήχθη ως ντοκουμέντο των επιθέσεων της Πρωτοχρονιάς όχι μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από την κρατική τηλεόραση της Ουγγαρίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here